Ekskluzivna ispovijest Nemanje Nedovića za 'Una, due, tre': Košarka je došla neplanirano

Za boravak u srpskoj prestonici postoji nešto voljenije od Crvene zvezde - njegova Mina

11.05.2023. 18:55
  • Podijeli:

Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović u ekskluzivnom razgovoru za emisiju „Una, due, tre“ otvorio je dušu i prvi put u javnost iznio detalje iz života o kojima je godinama ćutao.

Premotao je film na odrastanje i djetinjstvo. Igrao je rukomet i fudbal, a košarka je došla neplanirano.

Nakon 10 godina uspješne inostrane karijere, slavni košarkaš Nemanja Nedović vratio se u Crvenu zvezdu prošle godine. Miljenik zvezdinih navijača skockao je svoj život do perfekcije u Beogradu, a kako nam se čini, igračke dane će možda i završiti u svom omiljenom klubu.

„Mami se to odmah dopalo, jer je ona otkako sam se rodio bila za to da budem košarkaš i odvela me je na prvi trening. Sve mi je dolazilo prirodno. Ja 16. juna punim 32 godine i to su ozbiljne godine, posle ove sezone imam još dve godine u Zvezdi, sve ukazuje na to da ću tu završiti karijeru, ali to se nikad ne zna sa košarkom. “

Za boravak u srpskoj prestonici postoji nešto voljenije od Crvene zvezde - njegova Mina, koja je u osmom mjesecu trudnoće. Iako njegovoj sreći nema kraja, priznao je da ga je malo uhvatila frka.

Pitali smo ga i da li je spreman za ispunjavanje roditeljskih obaveza i da li je vježbao mijenjanje pelena.

„Stiže bebača za nekih mesec, mesec i po dana. Spremni smo, u idealnom trenutku smo se našli u ovoj situaciju. Kada mi je rekla bio sam presrećan. Onda tih prvih mesec dana kreneš da razmišljaš kako se menja sve, pa nema više putovanja, pa nema slobodnog vremena, malo se zabrineš. Sad sam već u fazonu da jedva čekam, spreman sam za taj izazov. Optimista sam, jedva čekamo bebu i šta će nam to malo novo stvorenje doneti u životu. Nisam vežbao menjanje pelena, sve će to doći vremenom. Trebaće nam pomoć roditelja i prijatelja koji već imaju decu“, rekao je on.

Nemanja se prisetio prvog susreta sa suprugom pre devet godina. U njegovom slučaju ljubav na prvi pogled dokazano postoji.

„Naš prvi susret je bio na Kalemegdanskoj terasi, leto 2014. To je bila moja prva sezona u NBA ligi, leto sam proveo u Beogradu, video sam je u izlasku, onda sam je našao na Fejsbuku i tamo sam je zapratio, a onda sam je posle zapratio na Instagramu i poslao joj poruku, tako je sve počelo. Mogao sam da joj priđem i u klubu, ali uz društvene mreže je sve lakše“.

Budući da je tada živio u Americi otkrio nam je na koji način je uspio da održi vezu na daljinu.

Foto: Antonio Ahel/ATA Images

„Mnogo stvari je trebalo da se poklopi da bi to funkcionisalo. Ja se sećam njenog pitanja kada je prvi put došla u Ameriku, kad sam joj pokazao raspored, nije do tada imala dodirnih tačaka sa profesionalnim sportistom. Ona me je pitala: jel moraš svaki dan na trening da ideš, meni je to bilo presimpatično. Kad sam se vratio u Evropu sve je bilo lakše, mnogo je lakša relacija Beograd-Valensija, nego Beograd-San Francisko. Tražili smo uvek način da budemo zajedno, bilo je turbulentnih trenutaka i problema, daljina nije jednostavna“

Nemanja i Mina su sredinom 2022. godine priredili gala vjenčanje u Beogradu, a prethodno su se vjerili na Maldivima. Ipak, nema sumnje da je Nedović veliki emotivac i romantik. S druge strane, voli druženje i muziku, pa je jednom prilikom Amerikancima na terenu zapjevao pjesmu Šabana Šaulića "Samo za nju". Priznao je i da ima običaj da slomi čašicu u kafani, ali samo uz posebne pjesme.

Definitivno mu u privatnom životu ništa ne manjka, a uskoro ćemo se zajedno radovati i slaviti kada postane otac.

Od rođenja selio se sa porodicom iz države u državu jer mu je otac Slađan bio poznati rukometaš. Iako je imao bezbrižno odrastanje, priznaje da selidba nije bila nimalo laka.

„Prvu godinu smo proveli u Kaću, posle smo se preselili u Francusku zbog očevih obaveza, tamo smo bili dve godine. U Austriji smo bili posle pet godina, zatim Italija. Perfektno sad znam italijanski, tamo mi je bilo najlepše. Zahvalan sam roditeljima što su mi pružili detinjstvo koje malo ko je imao. Teške su bile selidbe, bilo je i plakanja i tugovanja. Ipak to je bilo lepo iskustvo kad shvatiš na kraju“.

Povratak u Srbiju definitivno je bio Nemanjin početak za prve košarkaške profesionalne korake u Šampionu u Užicu. Crvena zvezda bila mu je san, a danas je dijete kluba i miljenik navijača. Kao i svima, i Nemanji je usljedila inostrana karijera i prelazak u Litvaniju. Uprkos svemu bio je tužan svaki put kada je gledao zvezdine utakmice iz daleka.

„Tata je završio karijeru i vratili smo se u Novu Varoš gde je dobio posao trenera. Jako je teško ako imaš neku ozbiljnu šansu da se probiješ ako ostaneš u malom mestu, pa smo se mi svi zajedno borili za moju karijeru, tako sam došao u Šampion, to je bila filijala Zvezde. Sećam se da su ti klinci u Zvezdi svi bili veći, jači, preskakali su me bukvalno. Ipak, videli su nešto u meni, proba je dobro protekla i dobio sam prvi stipendijski ugovor sa Zvezdom.“

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Iako je planirao da jednog dana ponovo bude dio crveno-belih, njegov transfer dogodio se neplanski, u roku od dva dana. Doživio je i jedno razočarenje koje nije očekivao.

„Ja sam imao ugovor sa Panatanaikosom još godinu dana i u glavi sam bio da ću ostati tu. Onda je Kalinić najavio odlazak iz Zvezde, zvao me je posle toga Čović, međutim on mi je predstavio projekat koji je zvučao lepo i da ima planove za mene, ali ja sam imao ugovor. Rekli su da će to da reše i da plate obeštećenje, što je veoma bilo čudno, ali mi je to pokazalo da me cene i da veruju u mene, iako nisam bio klinac u kog treba ulagati. Ja sam kontaktirao Panatanaikos jer sam hteo da budem fer, ali oni nisu marili i bukvalno za dva dana se sve rešilo“.

Nemanja nam je otkrio i šta mu smeta u Beogradu, iako je tu veoma srećan. Kao jedan od najboljih igrača, zaslužio je i povlastice u klubu, a sve to saznajte u video snimku.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()