Burno na NBA parketima. Garza dobio prvu rundu protiv Nurkića

Drugi meč u seriji na četiri pobjede također će biti igran u Minneapolisu u noči sa utorka na srijedu

21.04.2024. 08:25
  • Podijeli:
nurkic reuters-6624b12b57b74.webp Foto: Reuters

Miinnesota Timberwolvesi iskoristili su prednost domaćeg terena i u prvoj utakmici play-offa Zapadne konferencije NBA lige savladali Phoenix Sunse sa visokih 120:95.

Trećerangiranim "Vukovima" bila je ovo prva pobjeda nad ekipom "Sunca" iz Arizone (u play-off zakoračili kao šesti na na Zapadu) ove sezone nakon što je tim našeg košarkaškog reprezentativca Jusufa Nurkića prethodno dobio sva tri duela u ligaškom dijelu.

Nurkić, kao startni centar Phoenixa, za 27 minuta postigao je devet poena (šut iz igre 6/4) iz četiri skoka.

U pobjedničkom timu nastupio je drugi bh. igrač u najjačoj svjetskoj ligi, Luka Garza, igrao je samo tri minute, ali je uspio postići pet poena (2/2 iz igre).

Anthony Edwards postigao je 18 od svoja 33 poena u trećoj četvrtini i imao devet skokova za Minnesotu.

Karl-Anthony Towns dodao je 19 koševa, Nickeil Alexander-Walker 18, dok je Rudy Gobert imao 14 koševa, 16 skokova za prvu pobjedu Wolvesa do njihove prve domaće pobjede u doigravanju u posljednjih 20 godina.

Kevin Durant sa 31 poenom predvodio je Sunse. Devin Booker je imao 18 koševa i Bradley Beal 15.

Drugi meč u seriji na četiri pobjede također će biti igran u Minneapolisu u noči sa utorka na srijedu (1.30 sati po našem vremenu), nakon čega se seli u Arizonu, na parket Sunsa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()