Bogdanović je u ovoj kategoriji najbolji u NBA ligi

Njegovo najjače "oružje"

28.06.2023. 09:57
  • Podijeli:
Bogdan Bogdanović_košarkaški kamp_Foto Tanjug_Rade Prelić (1)-64905013c0f9d.webp Foto: Tanjug / Rade Prelić

Srpska košarka daje najboljeg igrača na svijetu i šampiona NBA lige, ali nije to sve što pomenuta zamlja nudi američkoj publici. Nikola Jokić je svojom inteligencijom i umijećem zasjenio čitavu plejadu tamošnjih igrača pod obručima, ali i Bogdan Bogdanović je u šuterskom smislu iznad mnogih drugih. Po ovom paramteru čak i iznad svih.

Napredna statsitika koju vrši "NBA University" pokazala je da EFG procenat bivšeg košarkaša Fenerbahčea i Partizana na zahtjevnim šutevima preko ruke iznosi čak 64,7 odsto. Impresivna brojka, nema šta.

Inače, EFG se uzima kao statistički parametar koji unosi činjenicu da šut za tri poena više vrijedi od pokušaja za dva.

Bogdanović je u sezoni 2022/23 za Atlantu u prosjeku davao 14 poena uz procenat šuta za tri od 40,6.

U vrhu ovog renkinga nalaze se i Dag Mekdermot, Trej Lajls, Džo Heris i Kristaps Porzingis.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()