Bećiragić: Nadam se da ponovo možemo odigrati požrtvovano i kvalitetno

Domaćin je apsolutni favorit, a dobru formu aktuelni olimpijski i evropski vicešampioni su demonstrirali prije tri dana, kada su u Litvaniji slavili s ubjedljivih 90:65

14.11.2022. 14:52
  • Podijeli:
adis_beciragic -  Marius Becker  - dpa  pixsell-1667475416010.webp Foto: DPA/Pixsell

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u dvorani Palais des Sports u Pauu igraće susret četvrtog kola druge faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine protiv Francuske.

Domaćin je apsolutni favorit, a dobru formu aktuelni olimpijski i evropski vicešampioni su demonstrirali prije tri dana, kada su u Litvaniji slavili s ubjedljivih 90:65.

Bh. selekcija, s druge strane, ponovo ima problema, s obzirom da se na sinoćnjem treningu Sani Čampara žalio na povredu noge i njegov nastup je pod velikim upitnikom. Stručni štab ipak vjeruje da će playmaker Zadra stisnuti zube i odigrati meč.

Uprkos problemima i velikom broju izostanaka kod “Zmajeva“ jedno je sigurno, a to je da će ostaviti srce na parketu, kao i uvijek.

"Francuzi su sve domaće utakmice u ovim kvalifikacijama dobili, a jako su raspoloženi i nakon odlične partije u Litvaniji. Međutim, i mi smo raspoloženi i sretni nakon pobjede nad Mađarskom. Nadam se da smo u ovih nekoliko dana uspjeli skupiti energiju kako bismo ponovo odigrali požrtvovano i kvalitetno, pored svih izostanaka s kojima smo suočeni", kazao je selektor bh. tima Adis Bećiragić za zvaničnu internet stranicu Košarkaškog saveza BiH.

Utakmica Francuska – BiH počinje u 20.30 sati.

Poredak grupe “K“: Francuska 16 bodova, Litvanija 16, Crna Gora 15, BiH 14, Mađarska 13, Češka 12.

Na Svjetsko prvenstvo, koje će se 2023. godine održati u Japanu, Filipinima i Indoneziji, plasiraće se tri prvoplasirane selekcije iz svake od četiri grupe evropskih kvalifikacija.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()