Fury se oglasio nakon otkazivanja meča s Usikom: “Potpuno sam slomljen, u odličnoj sam formi”

Dvoboj Fury – Usik trebao je iznjedriti prvog apsolutnog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji još od 1999. godine

03.02.2024. 12:28
  • Podijeli:
fury usik reuters-65567459f086d.webp Foto: Reuters

Dvoboj Fury - Usik trebao je iznjedriti prvog apsolutnog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji još od 1999. godine.

Dvoboj za apsolutnog svjetskog profesionalnog prvaka u boksu u teškoj kategoriji između Britanca Tysona Furyja i Ukrajinca Oleksandra Usika koji se trebao održati u Rijadu 17. februara odgođen je zbog Furyjeve ozljede zadobivene tokom sparinga.

Fury je pripremajući se za dvoboj s Usikom zadobio duboku posjekotinu iznad oka koja je zahtijevala i šivanje.

“U potpunosti sam slomljen zbog ovoga jer sam se dugo pripremao za borbu s Usikom i nalazim se u odličnoj formi”, objavio je Fury.

“Nakon što liječnici detaljno pregledaju Tysona, imat ćemo bolju predodžbu koliko dugo će trajati oporavak”, dodali su iz promotorske kuće Queensbury.

Dvoboj Fury – Usik trebao je iznjedriti prvog apsolutnog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji još od 1999. godine. Fury je trenutačno nositelj pojasa po verziji WBC, dok Usik u svom vlasništvu ima pojaseve WBA, IBF, WBO i IBO verzija.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()