Zvezdina rapsodija protiv Fradija za san o evropskom proljeću

Poslije dva startna poraza u Ligi Evrope, Crveno-bijeli su pružili maestralnu partiju, deklasirali Ferencvaroš, te se potpuno vratili u igru za evropsko proljeće, s obzirom na to da je Monako savladao Trabzon

06.10.2022. 20:39
  • Podijeli:
Crvena zvezda Ferencvaroš_UEFA-1665078287467.webp Foto: UEFA

Fudbaleri Crvene zvezde odbili su da se predaju kada su bili satjerani uz zid!

Poslije dva startna poraza u Ligi Evrope, Crveno-bijeli su pružili maestralnu partiju, deklasirali Ferencvaroš sa 4:1, te se potpuno vratili u igru za evropsko proljeće, s obzirom na to da je Monako savladao Trabzon (3:1).

Nakon 270 minuta fudbala u grupi H, svega tri boda razdvaja četiri rivala tako da je sve otvoreno i učenici Miloša Milojevića s pravom mogu da se nadaju prolasku grupe.

Prvih dvadesetak minuta bili su uspavanka, međutim, kako je vrijeme odmicalo, domaćin je stezao obruč.

Uslijedio je zatim jedan napad koji u startu nije mnogo obećavao. Marko Gobeljić je "povukao" na desnom boku, rivali kao da su ga potcijenili te se lako izborio za poziciju na ivici šesnaesterca.

Uslijedio je tačan centaršut za Mirka Ivanića, on je šutirao, a lopta je na putu ka golu u ruku pogodila Henrija Vinga. Arbitar Lorens Viser prvobitno je dosudio korner, no, nakon konsultacija sa VAR sobom, promijenio je mišljenje i pokazao na "kreč".

Odgovornost je preuzeo Gelor Kanga i, sa zadrškom, pogodio rašlje nakon prilično rizičnog šuta.

Početno vođstvo dalo je krila Zvezdi i lišilo ju nervoze i evidentnog pritiska od starta duela.

I upravo je ta malo veća sloboda da se jurne naprijed kumovala drugom pogotku. Uporni Aleksandar Pešić "lovio" je rivale iz Fradija na lijevoj strani i na koncu "ulovio".

Izborio se za loptu, uputio pravovremen pas u srce šesnaesterca gdje je mladi Stefan Mitrović odigrao kao "veliki". Sjajnom fintom oslobodio se rivala, a zatim zakucao loptu pod prečku.

Dva gola viška na odmoru bila su veliki kapital, međutim, Crveno-bijeli nisu željeli da stanu.

Igrao se 50. minut kada je Gobeljić opet odlično prošao po desnom boku, asistirao za Aleksandra Kataija, a popularni Magiko sjajnim udarcem sa ivice šesnaesterca povisio na 3:0.

Ako je treći pogodak bio lijep, četvrti je bio spektakularan. Režirao ga je, a ko drugi do Kanga. Pogađao je on legendarne golove protiv Krasnodara i Sparte, a večeras je "obnovio gradivo".

Protivnici su mu dali mnogo prostora na lijevoj strani, on se namjestio na šut i u svom stilu raspalio po lopti. Ona je imala lelujavu putanju i neodbranjivo je odsjela u rašljima.

Bio je to i signal za Milojevića da odmori rovite i "kartonirane" igrače. A mađarski sastav je to iskoristio da ublaži poraz.

"Utakmica je bila na sve ili ništa. Sa porazom bismo se oprostili. Sa pobjedom smo se pak vratili na pravi put. Sve je otvoreno. Podrška sa tribina bila je sjajna, znači nam mnogo pred nastavak takmičenja", izjavio je Katai.

Njegove riječi ponovio je "šef" Milojević:

"Trebala nam pobjeda protiv jedne velike ekipe kao što je Ferencvaroš. Puno je stvari s kojima sam zadoovoljan. Prije svega pozicioniranjem u napadu koje nam omogućilo da neki igrači odigraju onako kako mogu. Bilo je mnoog dobrih stvari, malo manje negativnih, ali imamo još prostora da napredujemo", zaključio je Milojević.

Standings provided by Sofascore
  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()