Zvezda se oprostila od Mihe: Čovjek koji je volio, čovjek koga su voljeli

"Teško se nalaze riječi da bi se oprostili od Siniše. Sve su nedovoljne, blijede, da bi iskazale ono što je bio"

18.12.2022. 12:03
  • Podijeli:
Siniša Mihajlović_ATA Images Pixsell-639eefc683f35.webp Foto: ATA Images / Pixsell

Fudbalski klub Crvena zvezda, u kojem je Siniša Mihajlović osvojio sve, a potom sa ispisivanjem istorije nastavio u Italiji, emotivnom komemoracijom se oprostio od svog Mihe.

Čuveni fudbaler i trener preminuo je u petak u 54. godini. Prerano. Baš prerano. Bolest je dobila treću rundu, iako ju je Bombarder iz Borova dva puta bacao na patos.

Tužna vijest šokirala je Srbiju, region, Italiju, ma čitav svijet. Bivši, sadašnji i budući asovi emotivnim porukama su se opraštali i opraštaju od legendarnog asa koji će sutra biti sahranjen u Rimu.

Prije toga, tužni skup je održan na stadionu Rajko Mitić. Veliki broj Zvezdaša došao je komemoraciju. Među njima su i bivši rukometaš Nenad Peruničić, bivši Sinišin saigrač Dragiša Binić, zatim trener zlatne generacije Crveno-bijelih Ljupko Petrović i mnogi drugi. Tu je i trener Partizana Gordan Petrić, zatim sportski direktor Crno-bijelih Ivica Kralj, generalni direktor Miloš Vazura, kao i luveni golman Goran Pandurović.

Direktor srpskog prvaka Zvezdan Terzić prvi je imao riječ:

"Dragi prijatelji, okupili smo se tužnim povodom. Ovo je jedan od najtužnijih dana. Opraštamo se od našeg druga, prijatelja, brata. Jednog od najvećih u istoriji Crvene zvezde. Dragi Siniša, pamtićemo te kao veselog dječaka, koji je izrastao u dobrog čovjeka, najvećeg srca. Otišao si prerano, ali si toliko učinio za svog života da će generacije iza tebe biti pososne. I mi smo ponosni. Ostaje mi samo da se poklonim i kažem hvala na svemu".

Potom se prisutnima obratio i predsjednik kluba Svetozar Mijailović:

"Siniša je bio poseban sportista. Čovjek koji je volio, čovjek kojeg su voljeli. Došao je u Zvezdu, u ekipu koja se spremala za evropski pohod kao najmlađi. Svojom igrom i golovima ispisao je zlatne stranice kluba. Teško se nalaze riječi da bi se oprostili od Siniše. Sve su nedovoljne, blijede, da bi iskazale ono što je bio. Brojne izjave, naslovne strane, emisije, ne samo u našoj zemlji i Italiji, već širom Evrope i svijeta su posvećene njemu. To zaslužuje samo poseban sportista, poseban čovjek. Izgubili smo velikog sportistu, velikog čovjeka. To je naš Siniša. Sve je postigao radom, divan otac, divan suprug. Prerano te je bolest otrgla od nas.

I legenda Crvene zvezde Dragan Džajić pričao je o Mihajloviću, prisjetivši se detalja iz sjajne karijere ljevonogog bombardera.

"Ponoviću samo nekoliko riječi da ne bih ovako emotivno pričao... Igrao je za Vojvodinu, bio je jedan slobodan udarac sa 40 metara. Rekao sam Ljupku neće valjda ovaj da šutira na gol, on mi je odgovorio sad ćeš ti da vidiš. Lopta je imala takav efe da je golman jedva odbranio. Uskoro smo poslali našeg čovjeka da ga pozove. Sjećao sam se kao da je juče bilo, pitao sam ga da li bi igrao za Zvezdu, rekao je kao iz topa "Da". Siniša je bio prznica sa velikim srcem. Bio je prznica, koji nije volio a gubi ni na treningu. Takav je bio i na utakmicama. Ne bih želio više ništa da govorim. Mnogo mi je žao, ostavio je porodicu, prijatelje, ostaće vječno zapamćen, nek mu je vječna slava i hvala", pričao je sa suzama u očima Džajić.

Prisutnima se obratio i Ljupko Petrović. Trofejni stručnjak sa Mihom je u Vojvodini osvojio titulu, onda sve to ponovio u Zvezdi, u kojoj je šlag na tortu bila evropska kruna iz Barija.

"Nadao sam se da će preživjeti, ali bolest je bila jača", bila je kratka Petrovićeva poruka.

Dragiša Binić dodao je da je srpski fudbal izgubio velikog čovjeka.

"Izgubili smo čovjeka koji nije znao za poraz, koji je volio da pobijedi. Zvezda je dobila rođenog pobjednika, koji je išao do vrha. Dječak koji dolazi u Vojvodinu iz malog grada, u Vojvodinu, Zvezdu, ali se njegov put tu ne zaustavlja. Uradio je sve što može da se ostvari. Divan otac, sin, poštovao je sve. Držao je do sebe i nije vjerovao da može da izgubi. I danas sam u nevjerici da smo izgubili takvog čovjeka. Siniša, mislio sam da ćeš pobijediti i ovu bolest. Učinio si sve za naš fudbal. Vidjeli ste kako su svi u svijetu odreagovali, tek sad smo shvatili kakvog smo čovjeka imali. Za junakom se ne plače, neka su mu vječna slava i hvala", zaključio je Binić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()