Zrinjski rutinski do nove pobjede, Široki i Posušje remizirali

Odigrane dvije utakmice današnjeg programa

05.11.2023. 14:58
  • Podijeli:
zrinjski anadolija-64d5e76fa4105.webp Foto: Anadolija

Aktuelni prvaci naše zemlje, fudbaleri Zrinjskog danas su u Mostaru na stadionu Pod Bijelim brijegom u 13. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine pobijedili ekipu Tuzla Cityja rezultatom 3:1 te su se tako vratili trijumfima nakon što su u posljednja dva kola remizirali.

Prvo poluvrijeme je apsolutno pripalo Zrinjskom koji je dominirao u posjedu lopte pa je imao i veliki broj opasnih napada. U vodstvo su stigli u 33. minuti kada je Bilbija realizovao penal. Ujedno je 1:0 bio rezultat prvog poluvremena.

Ćuže je u 63. minuti udvostručio vodstvo Zrinjskog, a sedam minuta kasnije Mehanović pogađa na asistenciju Nikića i vraća nadu gostima. Ipak, u 77. minuti rezervista Prskalo postiže treći pogodak za Zrinjski i praktično tim golom je riješio pitanje pobjednika današnjeg meča.

Zrinjski je ostao na drugom mjestu Premijer lige BiH s tri boda manje od lidera Borca, dok je Tuzla na pretposljednjoj poziciji. U narednom kolu Zrinjski u gradskom derbiju gostuje Veležu, dok će Tuzla ugostiti Široki Brijeg.

U drugoj današnjoj utakmici odigranoj u isto vrijeme Široki Brijeg i Posušje su podijelili bodove u Čitluku odigravši neriješeno 1:1. Posušje je vodilo od sredine prvog poluvremena kada je pogodio Kamenar i 0:1 je bio rezultat prvog poluvremena. Ipak, u 64. minuti Kpan je izjednačio rezultat i vratio nadu domaćinu koja se ugasila samo osam minuta kasnije jer je Lukić dobio direktan crveni karton. Promjene rezultata do kraja meča više nije bilo pa je ostalo konačnih 1:1.

Široki je ostao na petom mjestu Premijer lige BiH, dok je Posušje na osmoj poziciji. U narednom kolu Široki gostuje Tuzli, dok će Posušje dočekati Sarajevo.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()