"Zmajevi" polijeću: Island mora pasti

Imperativ je pobjeda i na koncu plasman na EURO

23.03.2023. 07:27
  • Podijeli:
repka - ns bih-6419ff1e51f23.webp Foto: NS BiH

S novim selektorom na klupi, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras protiv Islanda u Zenici otvara kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje se 2024. godine igra u Njemačkoj.

Kao što je poznato Ivayla Peteva je zamijenio Faruk Hadžibegić, a čini se da je glavni cilj i imperativ kompletnog vodstva NS BiH plasman na EURO, na kojem još nikada nismo nastupili.

Za Hadžibegića ovo je drugi mandat na klupi Zmajeva, ali ovoga puta plasman na Evropsko prvenstvo je imperativ. Osim što dvije selekcije iz svake grupe odlaze na Euro, BiH već ima osiguran baraž što su omogućili rezultati postignuti pod Petevom u Ligi nacija.

Na konferenciji za medije jučer je selektor Hadžibegić poručio da ne može garantovati je li BiH favorit u ovom duelu.

"Favoriti smo ako ih pobijedimo. Imam respekt, svi igraju evropske lige. Prije 10 godina oni su bili nešto drugo, pa bih imao druge termine kako i šta reći, ali sada imam respekt i želim ukazati na važnost krajnjeg rezultata", kazao je Hadžibegić.

Selekcija Islanda je u Zenicu stiže s novim i mladim sastavom. Koliko će moći protiv naše reprezentacije ostaje da se vidi, ali ako se uzme u obzir da su gotovo sve ekipe sa sjevera Evrope čvrste i agresivne, jasno je da nam predstoji teška borba za sva tri boda.

Hadžibegića je već ranije snašla glavobolja u vidu neigranja iskusnih veznjaka Muhameda Bešića i Miralema Pjanića, a isto se desilo i s ove sezone sjajnim Seadom Kolašincem, koji zbog povrede neće igrati protiv Islanda.

Kada je u pitanju sam duel, glavni sudija meča u Zenici će biti litvanski arbitar Donatas Rumsas, a pomagat će mu Aleksandr Radius i Dovydas Sužiedėlis, dok je četvrti sudija Robertas Valikonis - svi iz Litvanije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()