Žestoko saopćenje AEK-a: Michalisa su ubili hrvatski zločinci, profesionalne ubice!

Iz redova grčkog tima kažu,na vrijeme su upozorili vlasti, nejasno je zašto niko nije reagirao...

08.08.2023. 20:25
  • Podijeli:
AEK_Atina_foto_AEK Cropped-64d27efe21624.webp Foto: AEK

AEK iz Atine na službenoj stranici objavio je saopćenje za javnost u kojem su još jednom izrazili suosjećanje sa porodicom tragično preminulog navijača Michalisa, a zatim naveli da su ubistvo počinile profesionalne ubice.

Huligan iz Zagreba ili više njih koji su sinoć ubili navijača AEK-a se suočava sa žestokom kaznom, a grčki sudovi su pokazali da nemaju milosti.

Iz redova grčkog tima kažu,na vrijeme su upozorili vlasti, nejasno je zašto niko nije reagirao... 

Saopćenje AEK-a prenosimo u cijelosti:

"Michalisova porodica tuguje zbog preranog gubitka djeteta. Porodica AEK-a tuguje za tragičnim gubitkom dragog člana, mladog čovjeka. Ubile su ga profesionalne ubice, organizirani kriminalci koji su prešli zemlju i stigli iz Zagreba. Ovdje su se pridružili svojim grčkim kriminalnim saučesnicima s jedinom svrhom ubijanja.

Gubitak Michalisa nas je uništio. Ne možemo vjerovati da smo ga na ovaj način izgubili, zbog hrvatskih zločinaca i njihovih grčkih pomagača. Michalis je brutalno ubijen, a ima i male djece koja su teško povrijeđena, čak i u kritičnom stanju.

Zločinci koji su ubili Michalisa moraju se odmah identificirati i skupo platiti za svoju brutalnost. Počinitelji i njihovi pomagači, Hrvati i Grci. Nećemo stati, nećemo prestati to slijediti.

Zato zahtijevamo hitno rasvjetljavanje slučaja i izvršenje svih odgovornosti, krivničnih i građanskih. Nezamisliva je i pomisao na moguće zataškavanje zločina počinjenog nad grčkim državljanima", poručili su iz AEK-a.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()