Željo u finišu slomio otpor Sloge, Haračić junak

Teška pobjeda Plavih s Grbavice

04.11.2023. 17:52
  • Podijeli:
zeljo fk zeljeznicar-654674264879e.webp Foto: Adem Ćatić, www.fkz.ba

Fudbaleri Željezničara danas su na svojoj Grbavici u okviru 13. kola Premijer lige teškom mukom savladali ekipu Sloge Meridian, a bilo je 1:0.

Plavi s Grbavice iza sebe imaju izuzetno turbulentnu sedmicu, gdje su ostali bez prvog trenera, a na današnjem susretu ekipu je vodio Samir Bekrić. U takvim okolnostima, Željo je bio pod imperativom, obzirom na loše partije koje su igrači ovog tima pružali u posljednje vrijeme.

Ni danas nisu cvjetale ruže, a zvižduci Manijaka s trbina su se u nekoliko navrata prolomili Grbavicom.

Željo je bio opasniji na samom početku, kontrolisao utakmicu, ali prvu priliku vidjeli smo u 24. minuti kada je Boljević loše šutirao.

Igrala se 39. minuta kada je Krpić sjajno šutirao iz voleja, ali golman Sloge Trako fenomenalno odbranio.

U drugom poluvremenu Željo je krenuo još jače ka golu Sloge, a prvu šansu bilježimo u 51. minuti kada Drljo šutira, ali ponovo brani Trako. Samo minut kasnije najbolja šansa do tada na utakmici, ali Amoah je iz neposredne blizine uspio promašiti nemoguće.

I konačno igrala se 77. minuta kada je rezervisa Haračić doveo Želju u vodstvo za erupciju oduševljenja na tribinama. Ostalo je do kraja 1:0 za domaći tim, koji je tako došao do šeste pobjede u sezoni, i nalazi se na šestom mjestu sa 18 bodova. Sloga je na poziciji niže.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()