Xavi: Iznenađen sam Ancelottijevom izjavom nakon utakmice

Barca pobijedila Real i dodatno pobjegla na tabeli

20.03.2023. 12:05
  • Podijeli:
xavi carlo ancelotti - reuters-64180b1e134c4.webp Foto: Reuters

Barcelona je u El Clasicu sinoć u okviru 26. kola La Lige s 2:1 pobijedila Real i napravila je ogroman korak k naslovu prvaka Španije.

Tim Xavija Hernandeza sad ima čak 12 bodova više od Reala. Gosti su poveli u 9. minuti autogolom Arauja, a Barca je izjednačila u 45. minuti preko Sergija Roberta. Pobjedu je Kataloncima donio Kessie golom u 92. minuti.

"Ključno je bilo da ne gubimo lopte i tako dozvolimo Realu da nas kontrira. Real je ubojit u takvoj igri. Patili smo u drugom dijelu, mislim da smo bili bolji. Za mene nije gotovo prvenstvo jer imamo 12 bodova prednosti. Imamo odličnu sezonu u ligi", rekao je nakon utakmice Xavi Hernandez, trener Barcelone.

Real je u drugom dijelu zabio gol koji mu je naknadno poništen. Nesuđeni strijelac bio je Marco Asensio, a snimak je pokazao da je bio u ofsajdu.

Trener Reala Carlo Ancelotti izrazio je sumnju u tu sudijsku odluku te tako iznenadio svog kolegu iz Barcelone.

"Ofsajd? Bilo je i Ancelotti me iznenadio sa svojim izjavama. Više ne trebamo raspravljati. Rezultat je zaslužen i zato volim VAR. Bez njega je sve puno teže, a s njim je rezultat pošteniji", zaključio je Xavi na konferenciji za medije.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()