Vrijeme je za derbi: Borac i Željo igraju partiju visokih uloga

Na Gradskom stadionu ćemo gledati partiju visokih uloga, s obzirom na to da se ljuti rivali bore za izlazak na veliku scenu

27.04.2023. 10:54
  • Podijeli:
FK Borac_FKB-644a337c7011a.webp Foto: FK Borac

Fudbaleri Borca i Željezničara večeras će ukrstiti koplja u derbiju 28. kola Premijer lige BiH (18 časova).

Na Gradskom stadionu ćemo gledati partiju visokih uloga, s obzirom na to da se ljuti rivali bore za izlazak na veliku scenu.

Ako tome dodamo podatak da okršaji Banjalučana i Sarajlija uvijek donose i veliku tenziju, ali i spektakl, onda bismo trebali gledati uzbudljih 90 minuta fudbala.

Crveno-plavi ne blistaju ove sezone, međutim, izborili su se za status "najboljih od ostalih". Jer, šampionski Zrinjski je neka druga liga.

Biti drugi donosi mnoge benefite, a učenici Vinka Marinovića su odlučni u namjeri da sačuvaju trenutnu "kotu dva".

U slučaju trijumfa, domaći sastav bi vratio sedam bodova prednosti u odnosu na prve pratioce i tako napravio veliki, možda i presudan iskorak ka Evropi.

I Lešinari će dati ton velikom boju. U gradu je napravljena opšta mobilizacija, vrijeme će poslužiti ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu, pa bi Borac trebalo da ima i jak vjetar u leđa.

"Stvorili smo si dobru situaciju u kojoj sami odlučujemo o svojoj sudbini. Bliži se kraj šampionata, velika je borba za izlazak u Evropu, kao i opstanak. Trijumf nad Igmanom nam je donio lijepu prednost u odnosu na rivale u borbi za mjesta koja vode u međunarodna takmičenja i sad imamo šansu da pobjedom nad Željezničarom dođemo blizu ostvarenja cilja. Znamo šta ova utakmica znači za nas, za grad i naše navijače. Nadam se da ćemo imati veliku podršku sa tribina", optimista je Marinović, čiji izabranici su slavili u četiri od posljednjih šest utakmica.

Željo je u težoj poziciji. Trenutno za Borcem zaostaje sedam bodova i novi neuspjeh mogao bi skupo da ga košta.

Podatak da Plavi u Banjaluci nisu ostvarili ligaški trijumf još od novembra 2017. godine jasno oslikava težinu izazova.

Pa ipak, važna pobjeda protiv Širokog Brijega nakon serije tri poraza vratila je optimizam na "Grbavicu".

"Očekuje nas derbi, utakmice Borca i Željezničara su spektakl za bh. fudbal, nadam se da će tako biti i ovaj put uz jako puno naših navijača i korektno navijanje. Ovo je četvrta utakmica u 14 dana i teško je pripremiti ovaj susret jer znamo da za četiri-pet dana igramo novi meč. Biće izmjena u sastavu jer moramo preventivno razmišljati, a i želimo visok intenzitet. Željo je klub koji svaku utakmicu ide na pobjedu, daćemo maksimum, pa ćemo vidjeti za šta će to biti na kraju dovoljno", ocijenio je trener Nermin Bašić.

U sjenci bitke na Gradskom stadionu ostaće vrlo važan boj u borbi za opastanak u kojem će Igman ugostiti Slogu. Taj duel zakazan je za 16 časova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()