Veliki dan za bordo momke: Juniori Sarajeva danas traže prolaz dalje u Omladinskoj Ligi prvaka

Danas, od 16:00, na Gradskom stadionu Koševo juniori Sarajeva će ugostiti juniore ukrajinskog Rukha

25.10.2023. 14:50
  • Podijeli:
kosevo-foto-fk-sarajevo.jpg

Juniori Fudbalskog kluba Sarajevo će danas ugostiti vršnjake ukrajinskog Rukha u uzvratnoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Omladinsku Ligu prvaka.

Danas, od 16:00, na Gradskom stadionu Koševo juniori Sarajeva će ugostiti juniore ukrajinskog Rukha.

Bit će to uzvratna utakmica prvog kola kvalifikacija za Omladinsku Ligu prvaka. U prvoj utakmici odigranoj prije tri sedmice nije bilo pobjednika, završeno je rezultatom 1:1.

To je dalo nadu bordo momcima, koji su i tada pružili vrlo dobru predstavu, da se mogu plasirati u naredni krug kvalifikacija što bi bio veliki uspjeh. Ta nada, pomješana sa malom dozom euforije, osjeti se u njihovim redovima.

“Naša ekipa treba da uživa u ovom dvomeču. Ukrajinci su dobri i igraju agresivno. Imaju nekoliko pojedinaca koji mogu rješiti utakmicu. Sada smo upoznali protivnika, znamo koje su im jače strane i spremni smo da odgovorimo na njihovu agresivnost”, izjavio je Dženan Uščuplić, trener juniora Sarajeva, i dodao da bi volio da dođe što veći broj navijača, kako bi mladi igrači osjetili kako je igrati pred velikim brojem gledalaca.

“Ostvarili smo dobar rezultat pred današnji revanš. Vidjeli smo njihove dobre i loše strane i sigurno će nam biti lakše da pokušamo pred našim navijačima riješimo dvomeč u našu korist”, rekao je kapiten Bakir Nurković. On je bio i strijelac vodećeg pogotka u prvoj utakmici protiv Rukha.

Iz Sarajeva su se potrudili da što bolje promovišu ovu utakmicu kako bi došao veliki broj navijača da podrži bordo momke u borbi za plasman u naredni krug kvalifikacija. Iz bordo kluba su istaknuli kako će danas na Koševu biti otvorena istočna tribina za sve gledaoce i kako je ulaz na nju besplatan. Čak su i iz navijačke grupe Horde Zla uputili poziv svima da dođu u što većem broju na današnju utakmicu.

Glavni sudija današnje utakmice je Maria Alexandru Barbu iz Rumunije sa pomoćnicima Georgeom Florinom Neacsuom i Adrianom Vornicuom, također iz Rumunije, dok je četvrti sudija Nihad Ljajić iz naše domovine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()