Večeras ćemo saznati posljednje polufinaliste Lige prvaka: Dva spektakla u Manchesteru i Minhenu

Poslije spektakla u Madridu i šest golova, aktuleni prvaci Evrope Manchester City dočekuje na Etihadu najtrofejniji evropski klub Real Madrid

17.04.2024. 12:40
  • Podijeli:
Manchester City_kopenhagen_foto_Reuters-65cbe5acb82dd.webp Foto: Reuters

Revanš mečevima polufinala između Manchester Cityja i Real Madrida, te Bayern Munchena i Arsenala, biće poznat i drugi polufinalni par UEFA Lige pravaka. Prvi polufinalni par čine Paris Saint Germain i Borussija Dortmund.

Poslije spektakla u Madridu i šest golova, aktuleni prvaci Evrope Manchester City dočekuje na Etihadu najtrofejniji evropski klub Real Madrid.

Ekipa Carla Ancelottija bit će uskraćena usluga Aureliena Tchouamenija, koji će propusti meč u Engleskoj zbog žutih kartona. Od ranije nema povrijeđenog Courtoisa i Davida Alabe.

Sastav Pepa Guardiole u posljednjih 27 mečeva ne zna za poraz. Posljednji put Građani su doživjeli poraz od Aston Ville u gostima 6. decembra 2023. godine.

I Real je u dobroj seriji od 15 utakmica bez poraza. Kraljevski klub u produžecima Kupa kralja od Atletico Madrida 18. januara ove godine.

S druge strane, na Allianz Areni ćemo također gledati veliku borbu između Bayerna i Arsenala.

U Londonu smo gledali fenomenalan meč koji je okončan rezultatom 2:2.

Bavarcima je Liga prvaka jedina prilika da ove sezone osvoje trofej, jer su ostali bez titule u Bundesligi, nakon dugogodišnje dominacije. A također tim Thomasa Tuchela ispao je u ranoj fazi i njemačkog Kupa.

Arsenal vodi grčevitu bitku za prvaka Engleske sa Manchester Cityjem i Liveprool, ali su izabranici Mikela Arteta u posljednjem kolu doživjeli neočekivani kiks, izgubivši na Emiratesu 0:2 od Aston Ville.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()