VAR tehnologija u petak "debituje" u Banjaluci, sudije završavaju edukaciju

Finiš obuke

06.06.2024. 09:59
  • Podijeli:
VAR sudija reuters-666166c6e6456.webp Foto: Reuters

Edukacija nogometnih sudija za sticanje VAR certifikata ulazi u završni period, a sutra će se na utakmici finala Kupa Banje Luke prvi put upotrijebiti VAR tehnologija u Bosni i Hercegovini, potvrdio je Elmir Pilav za portal Klix.ba.

Utakmicu za trofej igrat će Naprijed i Željezničar Sport Tim, a duel iz Banjaluke je došao kao dobra prilika za posljednji čin obuke sudija za narednu sezonu Wwin lige BiH.

"Utakmica koja će se odigrati u Banjaluci dolazi kao sastavni dio u sklopu obuke sudija za VAR tehnologiju. To je prva od 12 utakmica na kojoj ćemo testirati sudije. Naime, od 24 sudije, koliko ih imamo na 'A' listi, njih 12 je došlo do ove završne faze. Za njih 12 moramo u bližoj budućnosti organizovati 12 utakmica, zvaničnih ili prijateljskih, na kojima će suditi cijelu utakmicu i pokazati svoje znanje", rekao je Pilav, koji se inače nalazi u svojstvu glavnog VAR instruktora.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()