Utakmice visokih uloga: Srbija bi šest bodova, elitu i vizu za Evro

"Naravno da je važno, sve je važno. Pokušaćemo to da učinimo. Bilo bi lijepo da pobijedimo obje utakmice i da igramo sa najboljima"

24.09.2022. 12:26
  • Podijeli:
Dušan Tadić_Profimedia-1664013604769.webp Foto: Profimedia

Pred fudbalerima Srbije su dvije utakmice u kojima bi mogli da ostvare lijep uspjeh i značajno si olakšaju život u kvalifikacijama za Evro.

Pobijede li Orlovi večeras Švedsku u Beogradu (20.45 časova), te Norvešku u utorak u Oslu (20.45), osvojiće prvo mjesto u grupi 4 divizije B lige nacija.

Na taj način bi se učenici Dragana Stojkovića plasirali u elitno društvo, te izborili baraž čiji pobjednik dobija vizu za kontinentalnu smotru.

Takođe, na osnovu aktuelnih rezultata određuju se i šeširi pred žrijeb kvalifikacionih grupa za kontinentalni šampionat 2024. godine u Njemačkoj.

Srbija je trenutno 21. i ima mjesto u drugom šeširu. Orlovi ne mogu u prvi, ali mogu padnu u treći u slučaju da osvoje samo bod ili dva.

Dakle, predstojećih 180 minuta fudbala nose visok ulog, ali Piksi pokušava da spusti loptu na zemlju.

Ne želi da pred svoje izabranike stavi veliki teret, mada poručuje da je ambicija pred novi izazov jasna - dvije pobjede.

"Za razliku od juna kada smo imali naporan tempo, sada su samo dvije utakmice. Nema prostora ni potrebe za improvizacije. Fokusirani smo na duel sa Švedskom, nismo pričali o Norveškoj još. Ovo nam je prioritet i to tako treba da ostane. Puno poštujem Švedsku, a na kraju sve zavisi od nas", jasan je Stojković.

Selektor je dodao da igrači znaju koju odgovornost nose, da uvijek treba da daju maksimum kada se igra za nacionalni tim:

"Imperativ je pobjeda, ali neće biti lako.  Ako mi budemo na svom mjestu, a moramo da budemo... Ova dva meča nose veliku važnost... Nikakva tragedija neće biti ako ne budemo prvi. Ali nemojte da sumnjate da ćemo pokušati da dođemo do pobjeda.

Kapiten Dušan Tadić je govorio u istom tonu:

"Naravno da je važno, sve je važno. Nije o glavu, ali pokušaćemo to da učinimo. Bilo bi lijepo da pobijedimo obje utakmice i da igramo sa najboljima. Pripadamo A diviziji, ali vidjećemo. Moramo da uživamo, igramo našu igru i rezultat će doći", optimista je sjajni vezista.

Standings provided by SofaScore
  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()