United sprema “zahvalnicu” Ten Hagu, ali su navijači razočarani njegovom zamjenom

Ten Hag je pod konstantim pritiskom britanske javnosti

14.12.2023. 09:45
  • Podijeli:
erik ten hag reuters-654c908ea33c5.webp Foto: Reuters

Ako, mada u Engleskoj sve češće pominju izraz "kada", sir Jim Ratcliffe kupi 25 posto akcija Manchester Uniteda od porodice Glazer za cijenu od milijardu i po eura, to će ujedno biti kraj mandata Erika Ten Haga na klupi prvog tima.

Engleski mediji najavljuju da britanski milijarder, koji od ljetos pregovara oko uslova pod kojima bi mogao da postane jedan od vlasnika slavnog kluba, lično ne vjeruje da Nizozemac može da okrene stvari u svoju korist i povede “đavole“ stazama uspjeha. I, ne samo to, za njega je Graham Potter navodno savršen izbor za menadžera.

Ten Hag je pod konstantim pritiskom britanske javnosti jer nakon obećavajuće debitantske sezone na Ostrvu i uloženih 430 miliona eura u tri prijelazna roka od dolaska iz Ajaxa, njegov tim ove sezone igra ispod prosječan fudbal, eliminisan je iz Evrope i nalazi se na šestom mjestu u Premier ligi sa deset bodova zaostatka za liderom Liverpoolom.

United je u šest utakmica grupne faze Lige šampiona primio 15 golova u konkurenciji Bayerna, Kopenhagena i Galatasaraya, a ima i negativnu gol-razliku u prvenstvu (18:21) nakon 16 odigranih kola.

Dok je sve teže pronaći argumente koji idu u korist Ten Hagovog menadžerisanja na “Teatru snova“, ipak može se razgovarati o tome da li je Potter pravi čojvek za taj zadatak, na kojem se nije proslavila plejada stručnjaka u prethodnih deset godina od povlačenja sira Alexa Fergusona.

Potter se proslavio načinom na koji je vodio Brighton u periodu od 2019. do 2022. kada je prihvatio poziv novog vlasnika Chelseaja Todda Boehlyja da se preseli na “Stamford bridge“.

Međutim, malo je reći da se 48-godišnji Englez nije snašao u Londonu. Navijači slavnog kluba također nisu sretni takvom odlukom, te bi radije nekog drugog stručnjaka na klupi svoje ekipe.

Iako je s njim bio potpisan petogodišnji ugovor, otpušten je već nakon 31 utakmice u kojima je ostvario skor 12-8-11 sa žestoko renoviranim timom Chelseaja.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()