Udineze pred praznim tribinama idući meč zbog svojih fanova

Uprava Serije A donijela je danas takvu odluku poslije velikog bijesa javnosti zbog incidenata u utakmici u Udinama

24.01.2024. 09:17
  • Podijeli:
udineze tanjug-65b0bc120e49f.webp Foto: Andrea Bressanutti/LaPresse via AP

​Italijanski fudbalski klub Udineze odigraće narednu utakmicu na domaćem terenu bez publike, pošto su njegovi navijači na rasnoj osnovi vrijeđali golmana Milana, Menjona.

Uprava Serije A donijela je danas takvu odluku poslije velikog bijesa javnosti zbog incidenata u utakmici u Udinama, koju je Milan u subotu uveče dobio sa 3:2. Navijači Udinezea su na rasnoj osnovi vrijeđali golmana Milana, a u dva navrata sa razglasa je pročitano upozorenje da se uvrede prekinu.

Sudija Lige, Đerardo Mastrandrea naveo je da uprkos dva upozorenja na stadionu da navijači prestanu sa uvredama, nije bilo izvještaja da su se ostali navijači distancirali od rasističkih uvrijeda. Međutim, pošto je Udineze sarađivao sa nadležnima i brzo reagovao da pronađe odgovorne navijače, primjenjena je najblaža kazna.

Fudbaleri Udinezea igraće pred praznim tribinama protiv Monce, 3. februara.

Menjon je zajedno sa saigračima napustio teren zbog uvrijeda na rasnoj osnovi, a utakmica je bila prekinuta na pet minuta.

Udineze je jednom navijaču doživotno zabranio ulazak na stadion zbog tih uvrijeda i obećao da će isto uraditi i za ostale "zle ljude", u jeku poziva nadležnih za strože kazne navijačima.

Menjon je dobio veliku podršku širom svijeta i pozvao nadležne da preduzmu ozbiljne akcije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()