Tužno da ne može tužnije: Teški dani za Anela Ahmedhodžića

Na korak od ispadanja

20.04.2024. 19:54
  • Podijeli:
ahmedhodzic reuters-65623f18a8795.webp Foto: Reuters

Sheffield United je stigao na korak od ispadanja iz engleske Premier lige. U sklopu 34. kola teško su poraženi 1:4 na domaćem terenu od Burnleya u utakmici koju nisu smjeli izgubiti da bi zadržali realne šanse za ostanak u ligi.

Naime, Burnley je pretposljednja ekipa lige, a domaćini sad za njima zaostaju sedam bodova. Zona spasa je udaljena 10 bodova, a zaista je teško očekivati da bi to mogli nadoknaditi s obzirom na to da je samo pet kola ostalo do kraja.

Gosti su na kraju prvog poluvremena s dva gola prelomili utakmicu na svoju stranu. Prvo je u 38. minuti zabio Jacob Bruun Larsen, a samo dvije minute kasnije Lorenz Assingnon zabija drugi pogodak na utakmici. Nadu domaćinima vraća Gustavo Hamer koji zabija za smanjenje vodstva u 52. minuti, ali već šest minuta kasnije utakmicu u mirne vode odvodi Lyle Foster golom za 1:3. Johann Berg Gudmundsson je u 71. minuti zabio četvrti gol Burnleya za konačnu potvrdu pobjede.

Za domaćine je igrao Anel Ahmedhodžić, koji će tako najvjerovatnije morati tražiti novu sredinu od sljedeće sezone.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()