Tuga okovala hrvatski sport: Iznenada preminuo bivši igrač Hajduka i Lokomotive (34)

Uzrok smrti nije objavljen, a u posljednje vrijeme Čeliković je radio u Nogometnoj akademiji Konavle

11.12.2023. 12:05
  • Podijeli:
Ivan Čeliković_foto_FB Cropped-6576db19c3797.webp Foto: Facebook/HNK Konavljanin

Hrvatsku javnost potresla je smrt nekadašnjeg talenta Hajduka koji je ostavio dubok trag u nekolicini tamošnjih prvoligaša, 34-godišnjeg Ivana Čelikovića.

Čeliković (34) iznenada je preminuo u Čilipima i iza sebe je ostavio dvoje djece te dubok trag u nekoliko hrvatskih klubova, od kojih najviše u Interu iz Zaprešića.

Lijevi bek i veznjak prošao je omladinsku školu Hajduka, gdje je igrao do 2007. godine, a onda je nosio dresove Konavljanina, Solina, Intera iz Zaprešića i Lokomotive Zagreb. U inostranstvu je igrao za makedonsku Shkendiju.

Uzrok smrti nije objavljen, a u posljednje vrijeme Čeliković je radio u Nogometnoj akademiji Konavle.

"Uvjek drag i veseo, dobri duh kluba i mjesta, na terenu i izvan njega, veliki prijatelj. Teško je zamisliti da te više nema. U ovom trenutku teško je naći prave riječi, bol i tuga su veliki", saopćili su iz njegovog Konavljanina.

Čeliković je nastupao i u evropskim takmičenjima i u devet nastupa postigao je jedan gol. Prije sedam dana odigrao je svoj posljednji meč za niželigaša Konavljanin, gdje je početkom decembra igrao protiv Gusara i slavio pobjedu rezultatom 2:0.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()