Trojica Grka presudna za organizaciju haosa u Atini

Grčki mediji navode da je riječ o 26-godišnjaku i 27-godišnjaku iz Marusija te 22-godišnjaku albanskog porjekla

10.08.2023. 12:40
  • Podijeli:
aek dinamo twitter 22-64d1f8c6b2147.webp Foto: Twitter

Haos na ulicama Atine, tokom kojeg je ubijen Mihalis Kacuris, organizovala su tri grčka državljana, pišu lokalni mediji.

U petak počinje ispitivanja privedenih huligana nakon velikih nereda pred meč AEK-a i Dinama.

Mediji pišu da je riječ o 104 osobe, od kojih je 97 hrvatskih državljana. Izgrednici su optuženi za četiri kaznena djela i sedam prekršaja, a na teret im se stavlja i ubistvo, čime bi neko mogao dobiti doživotni zatvor.

U žiži javnosti našla su se i trojica uhapštenih Grka, jer indicije govore da su imali presudnu ulogu u organizaciji nereda koji su doveli do ubistva 29-godišnjeg navijača AEK-a.

"Trojica Grka bila su ljudi koji su vodili hrvatski konvoj do AEK-ovog stadiona i pokazali im kako da pristupe terenu Žuto-crnih", otkrio je neimenovani izvor.

Grčki mediji navode da je riječ o 26-godišnjaku i 27-godišnjaku iz Marusija te 22-godišnjaku albanskog porjekla.

U forenzičkim laboratorijima analizira se drvena letva dužine 120 i širine 10 centimetara koja na sebi ima eksere, a na kojoj se nalaze tragovi krvi zasad neimenovane osobe.

Istražuju se i telefonski razgovori kako bi se saznalo kako je došlo do organizovanog dolaska hrvatskih navijača u Atinu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()