Trenutak sudara igrača Ajaksa i golmana RKC-a, Vasenu su se borili za život

Tim iz Amsterdama je bio pred pobjedom, a onda se dogodio 86. minuta i užasna scena zbog koje je cijeli stadion zanijemio

01.10.2023. 13:50
  • Podijeli:
Ajax_RKC_sudar_foto_TW Cropped-65192f63c5889.webp Foto: Twitter/@9jafutballnews

Prilikom borbe za loptu Brobi je udario Vasena koljenom u glavu, a golman je na kraju završio u bolnici.

Prava drama odvila se jučer na utamici nizozemskog prvenstva između RKC-a i Ajaksa.

Tim iz Amsterdama je bio pred pobjedom, a onda se dogodio 86. minuta i užasna scena zbog koje je cijeli stadion zanijemio.

U borbi za loptu sudarili su se Ajaksov napadač Brajan Brobi (Brian Brobbey) i golman RKC-a Etijen Vasen (Etienne Vaessen).

Tom prilikom je Brobi udario Vasena koljenom u glavu poslije čega je golman RKC-a ostao bez svijesti.

Situacija nije bila nimalo naivna. Igrači su odmah pozivali ljekarsku pomoć.

Ova utakmica je prekinuta, a Vasen je prebačen u bolnicu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()