Trener Partizana o uvredama: Nemoj mi vrijeđati porodicu, burek i oca

Crno-beli neslavno završili svoj nastup u Evropi

01.09.2023. 07:27
  • Podijeli:
Igor Duljaj_Foto FK Partizan (1)-63fdf28dc3acf.webp Foto: FK Partizan

Partizan je izbačen iz Evrope nakon što je i u drugoj utakmici play-offa Konferencijski lige bio poražen od danskog Nordsjaellanda. Nakon što su u prvoj utakmici uvjerljivo svladali Beograđane s 5:0, igrači danske ekipe su u revanšu na Stadionu JNA došli do nove pobjede, ove s 1:0.

Utakmica je prošla u atmosferi koju mediji u Srbiji opisuju kao užasnu za domaće igrače. Navodi se da su hiljade navijača Partizana krenule prema stadionu s transparentom kojim su tražili smjenu uprave kluba, a oni koji su na stadion i ušli otežavali su igračima nastup.

Naveli su da su ismijavali njihove lopte vraćene unazad i vrijeđali igrače o čemu je nakon utakmice govorio i trener ekipe Igor Duljaj. I on se u jednom trenutku verbalno sukobio s nekolicinom Grobara koji su, tvrdi, vrijeđali njegovu porodicu.

"Nisam mogao slušati kako neko vrijeđa nekog igrača s tribina. To je jako ružno. Nemoj mi dirati porodicu, oca, burek... Kada kažete burek, to je asocijacija na najboljeg čovjeka od svih Duljaja, a to je moj otac, koji nije živ. To je jedino što me može izbaciti iz takta", rekao je trener Partizana, izvinio se zbog svog ponašanja, priznao da je pobijedila bolja ekipa i čestitao suparniku.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()