Trabzonspor žestoko kažnjen zbog napada navijača na Džeku i saigrače

Težak incident

03.04.2024. 15:12
  • Podijeli:
Fenerbahče Trabzon-65f801ddd7c0d.webp Foto: Huseyin Yavuz/Dia Images via AP/Tanjug

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Republike Turkiye (PFDK) donijela razmotrila je incident koji se dogodio na terenu na superligaškoj utakmici između Trabzonspora i Fenerbahcea i kaznila je ekipu iz Trabzona sa šest domaćih mečeva bez gledalaca i sa novčanom kaznom od tri miliona lira (87.000 eura).

PFDK je izrekao kazne u vezi s incidentom na terenu po završetku utakmice 17. marta u kojoj je Fenerbahce, čija je glavna zvijezda naš repreztnativac Edin Džeko, slavio pobjedu nad Trabzonsporom, rezultatom 3:2.

Navijači Trabzonspora su istrčali na teren Papara Parka i nasrnuli na fudbalere Fenerbahcea koji su u tim trenucima proslavljali pobjedu na sredini terena.

U saopćenju PFDK-a se navodi da je Trabzonspor kažnjen s dodatnih 112.000 lira zbog kršenja uputstava korištenja sistema oglašavanja.

Po jedan meč suspenzije i novčane kazne od 52.000 lira i 13.000 lira izrečene su i fudbalerima Fenerbahcea Jaydenu Quinnu Oosterwoldeu i Irfanu Canu Egribayatu zbog nesportskog ponašanja i tuče s navijačima protivničkog tima.

S 13.000 lira i jednom utakmicom suspenzije kažnjen je i trener Trabzonspora Aykut Kocaman znog napada na igrača protivničkog tima.

PFDK odlučio je da nema osnove za izricanje kazne Fenerbahceovom fudbaleru Brightu Osayi-Samuelu, koji je brzom reakcijom savladao protivničkog navijača koji je nasrnuo na njega.

Zvaničnici Fenerbahčea Kursat Ciftlik i Okan Ozkan također su suspendirano na po 15 dana zbog nesportskog ponašanja tokom istog incidenta.

Iz Trabzonspora su brzo reagirali na ovu odluku. Bordo-plavi tim je u objavi na svom računu na društvenim mrežama pozvali čelnike Turskog fudbalskog saveza (TFF) da podnesu ostavku.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()