Tonaliju zbog klađenja deset mjeseci suspenzije

Zvanična odluka italijanskog saveza

26.10.2023. 21:03
  • Podijeli:
Sandro Tonali-652ed1de822e6.webp Foto: Spada/LaPresse via AP/Tanjug

Fudbalski savez Italije suspendovao je veznjaka Newcastlea i italijanskog reprezentativca Sandra Tonalija (23) na deset mjeseci zbog kršenja pravila o klađenju, javlja Anadolu.

Tako vezni fudbaler neće moći igrati do augusta naredne godine i propustiće EURO 2024 sljedećeg ljeta, ukoliko se Italija plasira.

Tonali je proteklog ljeta prešao u Newcastle iz Milana za 55 miliona funti (63 miliona eura).

Ranije ovog mjeseca, veznjak Juventusa Nicolo Fagioli dobio je sedmomjesečnu zabranu od FS Italije, također, zbog kršenja pravila o klađenju.

"Postignut je dogovor između federalnog tužioca i Sandra Tonalija. Sporazum o priznanju krivice je na 18 mjeseci, od čega je osam mjeseci rehabilitacija, što uključuje terapijsku aktivnost i najmanje 16 javnih nastupa. Pravila predviđaju određeni broj godina suspenzije, ali nagodba o priznanju krivice i olakšavajuće okolnosti su uzete u obzir, kao i saradnja igrača. Moramo nastaviti da poštujemo pravila koja smo sami sebi postavili", rekao je za “Sky Sports Italia“ predsjednik FS Italije Gabriele Gravina.

Tonali i njegov kolega vezni igrač Nicolo Zaniolo, koji je na pozajmici u Aston Villi iz Galatasaraya, 12. oktobra su morali napustiti napustiti trening kamp reprezentacije Italije, nakon što im je rečeno da su uključeni u istragu italijanskih tužilaca.

Tokom trogodišnjeg boravka na San Siru, Tonali je 2022. godine s Milanom osvoji titulu šampiona Italije i prošle sezone stigao do polufinala Lige šampiona. Prethodno je nosio dres Brescije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()