Tako je to radio Miha: Kolekcija 66 majstorija iz slobodnjaka

Pogađao je protiv Rada, Veleža, Partizana, Proletera, Samopdorije, Rome, Čelzija, Benfike... Nije bila bitna pozicija, sa lijeve ili desne strane, u bliži ili dalji ugao, gore ili dole...

23.12.2022. 17:45
  • Podijeli:
Siniša Mihajlović ATA Images Pixsel-63a586c9567c2.webp Foto: ATA Images / Pixsel

Čuveni srpski fudbaler Siniša Mihajlović napustio nas je prerano, ali njegov legat trajaće vječno.

Iako je bio svestran as, mogao igrati i u veznom redu, na krilu, beku, u srcu odbrane, Miha će najviše ostati upamćen po majstorskom izvođenju slobodnih zdaraca.

Kao klinac je bjesomučno šutirao u kapiju, neumorno vježbajući udarce lijevom nogom. To mu se isplatilo kasnije u karijeri...

Kao golobradi mladić u dresu Vojvodine skrenuo je pažnju mnogih klubova. Crvena zvezda je prva stala u red, predvođena Ljupkom Petrovićem, koji je sa Mihajlovićem u Voši prethodno šokirao Jugu i osvojio titulu.

I baš su koplja ukrstile Zvezda i Vojvodina, dosuđen je slobodan udarac za Lale na 40 metara od gola favorita. Miha je namjestio loptu sa namjerom da isproba udarac. Alfa i omega Crveno-bijelih Dragan Džajić u tom trenutku je šokiran upitao trenera:

"Neće valjda odavde da šutira?"

Petrović mu je smireno odgovorio:

"Samo gledaj".

Ne, nije to bio gol, ali je bio silovit i precizan udarac koji je Zvezdin čuvar mreže jedva odbranio.

Džaji nije preostalo ništa drugo nego da ruku zavuče duboko u džep i iskešira milion njemačkih maraka za popularnu Barbiku. A ostalo je istorija...

Bombarder iz Borova je sa Zvezdom pokorio Evropu i svijet, a zatim braneći boje Rome, Sampdorije, Lacija i Intera stekao status legende na Čizmi.

Na putu do nebeskih visina nizao je pobjede i trofeje, te ponekad nevjerovatne pogotke iz slobodnjaka. Pogađao je protiv Rada, Veleža, Partizana, Proletera, Samopdorije, Rome, Čelzija, Benfike...

Nije bila bitna pozicija, sa lijeve ili desne strane, u bliži ili dalji ugao, gore ili dole...

Da Mihine majstorije ne bi pale u zaborav, pobrinuo se i, između ostalih, YouTube korisnik "Alex JE", koji je "skockao" video sa 66 pogodaka iz slobodnih udaraca.

Kako je naveo, tri su postignuta u dresu Vojvodine, 12 je dao braneći boje Zvezde, četiri Rome, 14 Sampdorije, 18 Lacija, šest Intera i devet nacionalnog tima.

Prema njegovim navodima, propustio je manje od 20 hitaca te će ih, ukoliko pronađe, dodati na listu.

Komentari ispod videa nedvosmisleno pokazuju kakva je Mihajlović bio legenda. Korisnici iz Srbije, Italije, Hrvatske, Španije, Rusije, Brazila, Ukrajine... su iskazali poštovanje srpskom asu, uz poruke da je bio majstor fudbalske igre, da nas je prerano napustio, da nikad neće biti zaboravljen, da su njegovi centaršutevi i korneri bili jednako opasni kao i slobodnjaci...

Siniša Mihajlović preminuo je 16. decembra u Rimu od posljedica leukemije. Prve dvije runde sa opakom bolešću je dobio. Treću, nažalost, nije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()