Švicarska zakoračila u osminu finala Eura nakon remija sa Škotskom

U posljednjem kolu sastaju se Švicarska i Njemačka te Mađarska i Škotska, a utakmice su na rasporedu u nedjelju u 21:00 sat

19.06.2024. 22:54
  • Podijeli:
svajcarska skotska AP PhotoAlessandra Tarantino-667343679ba95.webp Foto: AP PhotoAlessandra Tarantino

Nogometaši Škotske i Švicarske podijelili su bodova na RheinEnergieStadionu u Kölnu u okviru drugog kola Evropskog prvenstva odigravši neriješeno 1:1.

Utakmica je dobro krenula po Škotsku koja je već u 13. minuti došla u vodstvo kada je nesretni Schar promijenio smjer lopte nakon udarca McTominaya kojem je na kraju ipak pripisan pogodak.

Ipak, Švicarska je uspjela izjednačiti u 26. minuti i to nakon što je Shaqiri fantastično pogodio iz velike udaljenosti. Ujedno je 1:1 bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku utakmice obje ekipe su imale po nekoliko dobrih šansi, a najbolju je propustio Hanley za Škotsku kada je u 67. minuti pogodio stativu. Ostalo je konačnih 1:1.

Švicarska je nakon današnjih utakmica na drugom mjestu grupe A sa četiri boda, odnosno dva manje od lidera Njemačke koja se već plasirala u osminu finala. Škotska je na trećem mjestu s jednim osvojenim bodom, dok je Mađarska bez bodova.

U posljednjem kolu sastaju se Švicarska i Njemačka te Mađarska i Škotska, a utakmice su na rasporedu u nedjelju u 21:00 sat.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()