Strijelci najraspoloženiji na Koševu, najveća posjeta opet na Grbavici

Rezime 19. kola Wwin lige BiH

19.02.2024. 10:10
  • Podijeli:
navijaci grbavica anadolija-64b125e9caa84.webp Foto: Anadolija

U 19. kolu nogometne Wwin lige BiH lige Bosne i Hercegovine postignuto je 12 golova ili u prosjeku dva gola po utakmici, a u listu strijelaca upisalo se 11 igrača.

Strijelci su najraspoloženiji bili na Koševu gdje je Široki Brijeg pobijedio Sarajevo sa 3:1.

S druge strane, na Grbavici u susretu Željezničara i Veleža te u Modriči između Sloge i Veleža nije bilo golova.

Remijer Zrinjskog i Veleža te poraz Sarajeva iskoristio je Borac koji se pobjedom nad Tuzla Cityjem 2:1 učvrstio na vrhu tabele. Banjalučki tim sada ima devet bodova prednosti nad prvim pratiocem i sigurno grabi ka naslovu prvaka BiH.

Utakmicama ovog kola prisustvovalo je 20.977 gledalaca ili 3.496 po utakmici, a najveća posjeta po izvještajima delegata zabilježena je na Grbavici (9877).

Sudije su pokazale 27 žutih kartona.

Na čelu liste strijelaca je Nemanja Bilbija iz Zrinjskog sa 15 golova, a Dejan Vidić iz Sloge i Nermin Haskić iz Veleža su postigli po 10 pogodaka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()