Stop za Hrvatsku: Španija uzela Ligu nacija

Poslije poraza prije dvije godine u finalu od Francuske, Furija je titulama svjetskog i evropskog šampiona pridružila i trofej u Ligi nacija

18.06.2023. 23:33
  • Podijeli:
Španija Španci Furija_Martin Meissner AP Tanjug-648f78c218e1a.webp Foto: Martin Meissner / AP / Tanjug

Fudbaleri Španije pobednici su Lige nacija pošto su u finalu savladali Hrvatsku poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca 5:4, nakon što je u predviđenih 120 minuta bilo 0:0.

Poslije poraza prije dvije godine u finalu od Francuske, Furija je titulama svjetskog i evropskog šampiona pridružila i trofej u Ligi nacija.

Velika generacija Kockastih nije uspjela da kruniše svoj mandat zlatom, iako su "dotjerali" meč do omiljenih im penala, koji su im prethodnih pet godina donosili isključivo radost.

Vatreni su bili bolji rival u prvom, a Španci u drugom poluvremenu. Imali su izabranici Zlatka Dalića nekoliko solidnih pokušaja, ali se istakao Unai Simon kao poslednja linija odbrane Furije.

U nastavku su izabranici Dela Fuentea preuzeli inicijativu. Zaprijetio je Rodri u 65. minutu, ali njegov udarac sa distance završio je tik pored gola Dominika Livakovića. Veliku šansu za promjenu rezultata imao je Ansu Fati u 84. minutu, međutim, njegov šut je blokiran.

Nije bilo golova u 90 minuta, a ni u dodatnih 30, tako da je odluka o pobedniku trećeg izdanja Lige nacija pala sa bijele tačke.

Hrvati su u prošlosti pokazali da vole penal serije. No, ovog puta ih je rastužio neko ko takođe voli penal serije, Simon.

Sjajni španski golman odbranio je dva penala. Prvo u četvrtoj seriji Lovru Majeru. Mogao je i taj penal da bude presudan da je Emerik Laport pogodio mrežu u petoj seriji umjesto prečke.

Ali, onda je u šestoj "skinuo" penal i Brunu Petkoviću i omogućio još jednom defanzivcu Daniju Karvahalu da donese pobjedu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()