Što se mora, mora se: Džeko s kafom u ruci na putu za "nepoželjnu" zemlju

Edin Džeko se tokom sedmice priključio novim saigračima u Fenerbahceu, a u narednim danima ga očekuju prve utakmice u dresu novog kluba

08.07.2023. 09:54
  • Podijeli:
edin-dzeko_2-64a9163751c7d.webp Foto: @Fenerbahce/twitter

Fenerbahce je pristao na odigravanje pripremnog turnira u Rusiji, čiji klubovi su zbog agresije na Ukrajinu suspendovani iz UEFA-inih takmičenja. Ranije su se pojavile informacije kako je Džeko podigao glas i prijetio da neće putovati u "nepoželjnu" zemlju.

Ipak, glasine koje su prenijeli turski mediji se nisu ispostavile tačnim te je Džeko uredno zauzeo svoje mjesto u avionu te je na putu za Sankt Petersburg.
Fenerbahce prvi meč u Rusiji igra već u nedjelju i to protiv domaćina Zenita što bi mogao biti i nezvanični debi za popularnog Dijamanta.

Osim sa Zenitom turski klub će odigrati i pripremene duele protiv potencijalnog protivnika Željezničara, Neftcija iz Bakua te prvaka Srbije, Crvene zvezde.
Iako se turski mediji nagađali da Džeko ne bi mogao putovati u Rusiju, popularni Dijamant se prilagodio klupskim obavezama u skladu sa ugovrom te je otputovao na pripreme.
Inače, iskusni Sarajlija je tokom sedmice dao svoj prvi intervju po dolasku u Tursku.

"Uzbuđen sam i sretan što sam u Fenerbahčeu, ovoj predivnoj zajednici. Nadam se da ćemo zajedno napraviti velike stvari", rekao je Džeko za zvaničnu stranicu i dodaje:

"Znam dosta o Fenerbahčeu, ipak je to najveći turski klub. Ovdje su igrale legende bh. fudbala Elvir Bolić i Elvir Baljić. Fener je tim s brojnim trofejima i najveći u državi, zbog toga sam došao ovdje. Želim da osvajamo titule zajedno", istakao je Džeko, piše sportsport.ba.

"Osjećam se kao kod kuće iako ne pričam turski. Dočekan sam veoma lijepo. Razgovarao sam s trenerom, sjajna je osoba i rekao mi je šta očekuje od mene. Uvijek ću davati sve od sebe i uvijek se može biti bolji.""Bosanci vole Turke, kao i Turci Bosance. Mi smo kao braća i zaista sam sretan što sam ovdje", istakao je Džeko i zaključio je:

"Znam kakva atmosfera vlada na stadionu i svi moramo zajedno ići ka cilju - od nas fudbaler, trenera, navijača, kompletne zajednice. U tako velikom klubu je to neophodno", poručio je kapiten bh. reprezentacije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()