Srbija se spasila u zadnjem minutu: Piksi smatra da je njegova ekipa zaslužila gol

Istakao je i da je njegova ekipa bila ofanzivnija i da je stvorila mnogo šansi.

20.06.2024. 19:40
  • Podijeli:
dragan stojković piksi, 20 jun 2024 - foto TANJUG NEMANJA JOVANOVIĆ-66744d919abba.webp Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

Provukla se reprezentacija Srbije protiv Slovenije kroz iglene uši (1:1), a selektor srpskog tima Dragan Stojković Piksi poslije duela Еvropskog prvenstva istakao je da njegova ekipa nije zaslužila da izgubi.

Istakao je i da je njegova ekipa bila ofanzivnija i da je stvorila mnogo šansi.

- Pomiješana osjećanja. Kada dođete do gola u posljednjem udarcu onda sigurno da vam to donese radost, mislim da smo i zaslužili. Nismo zaslužili da izgubimo. Uspjeli smo da kreiramo šanse, nevjerovatno je da lopta nije htjela u gol, ali to je fudbal. Čestitam igračima na karakteru i da su vjerovali, da nikada nije kraj dok nije kraj. Zaslužen je gol. Mislim da je Jović postigao je li tako? Drago mi je zbog njega - rekao je Piksi poslije duela.

Dodao je da nisu bili iznenađeni.

- Slovenci su bili disciplinovani. Svi se bore za svoj grb i zemlju, pokušavali su dugim loptama, odbrana je bila na visokom nivou. Koncentracija je bila na maksimalnom nivou, velika bitka. Pružili smo sve što smo mogli u ovom momentu. Oni su spremna ekipa, a mi smo stvorili jako veliki broj šansi. Ako gledamo brojeve, uputili smo više udaraca, oko 14-15, što je mnogo. Naša opredjeljenost je bila da damo gol i da igramo ofanzivan fudbal - istakao je Piksi.

Govoreći o tome šta treba popraviti protiv Danske Piksi je ocijenio da je bila loša realizacija.

- Igrači žele da postignu gol. Nije lako, ali mi se ne predajemo i vjerujemo do kraja. U trećoj utakmici ćemo pisati sudbinu. Biće mi ili oni, nema iznenađenja, znamo kako igramo. Nisu nepobjedivi. Ali su izuzetno snažni i organizovani. Da izvučemo pouke i damo sve od sebe - dodao je Stojković.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()