Španci: Modrić je razočaran, ali ne želi ni u Saudijsku Arabiju ni u MLS

Kako će se riješiti ovo pitanje

31.01.2024. 13:05
  • Podijeli:
luka modric reuters-64e98bc9eb5e8.webp Foto: Reuters

Prelazni rok u Saudijskoj Arabiji je završen, a to je dobra stvar za Real Madrid, koji je uspio zadržati svog veznjaka Luku Modrića. Navodi se to na web-stranicama radijske stanice Cadena SER u tekstu o izrečenom u sportskom ponoćnom showu El Larguero.

Urednik i voditelj Manu Carreno izrazio je zadovoljstvo ovakvim raspletom sage o kojoj se puno pisalo. Navodno je Luka imao bogatu ponudu za prelazak u Saudijsku Arabiju i pravo da odluku o svojoj budućnosti donese bez uplitanja kluba. Kako se navodi, Real ga ni u jednom trenutku nije pritisnuo tražeći od njega da ode, ali ništa mu nije ni branio kad je iz Saudijske Arabije stigla vrtoglava ponuda prošle godine. Čekalo se što će biti u ovom prelaznom roku.

Neki od klubova koji su ljetos tražili Modrića vratili su se po njega. On je insistirao na tome da mu je prioritet ostanak na Santiagu Bernabeuu jer vjeruje da u sebi ima još barem dvije godine nogometa na visokom nivou. Iako je nezadovoljan i razočaran sjedenjem na klupi, zato je odbio ponude iz Saudijske Arabije i zato ne želi u MLS. Ponudi li mu Real novi ugovor, istaknuto je u emisiji, Modrić će ga prihvatiti.

"Iako igra manje i iako zna da će se takva situacija nastaviti, Modrić je odabrao ostanak. To je bila njegova odluka. On je zaslužio pravo da sam bira kakva će mu biti budućnost zbog svih godina koje je proveo ovdje i zbog svojih izvedbi na terenu", istaknuo je Carreno.

Istaknuo je i da postoji samo jedan problem zbog kojeg je upitno može li Modrić uopće ostati u Realu. Ima ugovor do kraja sezone, u istoj je situaciji kao Toni Kroos, ali čini se da će raspleti njegove i Kroosove situacije biti različiti. "Madrid će ponuditi Kroosu produženje ugovora. Izgleda da Modriću neće", smatra Carreno.

"Ako on želi ostati u Realu, pod uvjetom da dokaže da je i dalje spreman za igru, on bi trebao biti taj koji odlučuje o tome. Mislim da je zaslužio to pravo", zaključio je Carreno.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()