Erik ten Hag na klupi Manchester Uniteda do 2026. godine

I pored očajnih rezultata

04.07.2024. 12:56
  • Podijeli:
ten hag-6639ee7ee6ccf.webp Foto: AP Photo/Ian Walton

Holandski trener Erik ten Hag produžio je ugovor s Manchester Unitedom do 2026. godine, objavio je danas slavni engleski klub, javlja Anadolu.

Budućnost Ten Haga na klupi Manchester Uniteda bila je u upitna na kraju prošle sezone, ali su u klubu odlučili da zadrže Holanđanina i produže mu ugovor za dvije godine.

“Veoma sam zadovoljan što sam postigao dogovor sa klubom o nastavku saradnje. Kada se osvrnemo na protekle dvije godine, možemo s ponosom razmišljati o dva trofeja i mnogim primjerima napredovanja u odnosu na ono na čemu smo bili kada sam se pridružio“, kazao je 54-godišnji Ten Hag za klupsku internet stranicu te dodao:

“Međutim, takođe moramo biti jasni da predstoji još mnogo napornog rada kako bismo dostigli nivo koji se očekuje od Manchester United, što znači napad na engleske i evropske trofeje. U mojim razgovorima s klubom, pronašli smo potpuno jedinstvo u našoj viziji za postizanje tih ciljeva i svi smo snažno posvećeni tome da zajedno krenemo na taj put."

Ten Hag je na Old Trafford stigao u ljeto 2022. godine te s Manchester Unitedom u prvoj sezoni osvojio Liga kup Engleske, a u proptekloj FA kup. Tokom trenerske karijere vodio je Go Ahead Eagles, Bayern Minhen II, Utrecht i Ajax.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()