Veliki rast cijene krompira u Njemačkoj

Pa zar i ovo?

04.07.2024. 12:46
  • Podijeli:
krompir_pixabay.jpg Foto: Pixabay

Kako pišu njemački mediji, cijena krompira i dalje raste. Krompir je poskupio i prethodnih mjeseci, a izuzetak nije ni ovaj mjesec s rastom cijene od 5,01 posto.

Vreća krompira od dva kilograma trenutno košta 4,19 eura. Krompir koji je nedavno koštao oko 2,59 eura sada košta gotovo četiri eura u skoro svim njemačkim prodavnicama. Drastični rast cijene krompira prati i lošiji kvalitet, primijetili su kupci.

Mediji navode kako je neznatno poskupjela i gotova pizza za 1,45 posto, prenosi Feniks magazin.

Padaju cijene zelene salate i paprike

Međutim, pad cijene vidljiv je kod zelene salate. Dok je glavica zelene salate u prošloj anketi koštala 1,25 eura, ovog mjeseca cijena je bila 1,19 eura. To odgovara padu od 4,8 posto.

U međuvremenu su cijene paprike još značajnije pale. U odnosu na prethodni mjesec cijena 500 grama mješavine paprike pala je za 6,92 posto.

Inače su cijene ostale stabilne. Uporedite li proizvode koji su bili dostupni krajem maja i sada, kupovinu koju je na kasi supermarketa kupac plaćao 83,78 eura, sada plaća 83,79 eura. Radi se dakle o razlici od jednog centa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()