Šokantan poraz Juventusa kod Sassuola

Četiri gola u mreži Stare dame

23.09.2023. 20:03
  • Podijeli:
juventus sasuolo reuters-650f26cf2162a.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Juventusa večeras su u okviru 5. kola italijanske Serije A teško poraženi na gostovanju kod Sassuola, a bilo je 4:2.

Poveo je Sassuolo u 12. minuti. Lauriente je šutirao vrlo slabo, ali griješi golman Juventusa i to je bilo 1:0.

Devet minuta kasnije izjednačenje. Vina je pokušao otkloniti opasnost, ali je pogodio vlastitu mrežu.

Mogao je Juventus po potpunog preokreta u 29. minuti, no udarac Locatellija odlazi tik pored desne stative.

Do novog vodstva Sassuolo dolazi u 41. minuti preko Berardija i pri rezultatu 2:1 se otišlo na odmor.

U 59. minuti je Berardi dobio žuti karton, VAR je provjeravao da li se radi možda i o crvenom, no to nije bio slučaj i domaćin je ostao na terenu s 11 igrača.

Nakon toga je veliku šansu propustio Loriente u 63. minuti na jednoj, a dvije minute kasnije i Vlahović na drugoj strani.

Do drugog izjednačenja danas Juventus dolazi u 78. minuti kada je Chiesa pogodio za 2:2.

Ipak, kada se očekivalo da Stara dama krene po puni plijen, Pinamonti je jednu odbijenu loptu pospremio u mrežu gostiju za prvi poraz Juventusa u sezoni.

Dok je Juve jurišao makar po bod, Gatti je postigao autogol i bilo je to konačnih 4:2.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()