Šok u Parizu: Trener Svetaca iza rešetaka

Galtije uhapšen sa sinom u sklopu istrage o navodnoj diskriminaciji na rasnoj i vjerskoj osnovi

30.06.2023. 12:34
  • Podijeli:
Kristof Galtije_Profimedia-649eaf0802fbe.webp Foto: Profimedia

Još uvijek aktuelni trener Pari Sen Žermena Kristof Galtije uhapšen je jutros zbog optužbi o diskriminaciji, pišu francuski mediji.

Galtije uskoro više neće biti kormilar Svetaca, a priča se da će ga naslijediti Luis Enrike. Ipak, Kristof u ovom momentu ima veće probleme od smjene na "Parku prinčeva".

Prijava o diskriminaciji zbog kojih je uhapšen datiraju još iz vremena kada je bio trener Nice u kojoj je proveo godinu dana prije dolaska u prestonicu.

Kako navode francuski mediji, Galtije je uhapšen sa svojim sinom Džonom Valovićem Galtijeom koji radi kao njegov savjetnik, a u sklopu istrage o navodnoj diskriminaciji na rasnoj i vjerskoj osnovi.

Galtije u policiji može da bude zadržan najduže 24 sata, dakle do 8.45 u subotu ujutru nakon čega mora da bude donesena odluka o njegovom hapšenju ili puštanju na slobodu do saslušanja pred sudom.

Kako je izvestio "Ekip", Galtijea i njegovog sina za rasizam i rasističke uvrede iotužio je sportski direktor Nice Žulien Furnije.

Navodno, Galtije je u više navrata tokom godinu dana rada u klubu iznosio diskriminišuće, rasističke i islamofobične uvrede na račun drugih osoba.

Trener je od samog početka odbacivao sve optužbe i čak je podnio žalbu na prijavu sportskog direktora svog bivšeg kluba.

Ovim povodom već je saslušan veći broj igrača Nice, a svoj iskaz su dali i predsjednik kluba Žan-Pijer River i pomoćni trener Didije Digar.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()