Šok na Allianz Areni: Freiburg izbacio Bayern u četvrtfinalu Kupa

Ekipa Thomasa Tuchela ostala bez prilike da ponovno podigne trofej Kupa

04.04.2023. 22:53
  • Podijeli:
Bayern_Freiburg_foto_Reuters-642c8e562b0f4.webp Foto: Reuters

Ekipa Freiburga dobila je Bayern u Minhenu 2:1 u četvrtfinalu Kupa Njemačke i bacila u očaj navijače Bavaraca.

Bayern je poražen od Freiburga jer su gosti u 95. minutu dali gol iz penala. Lucas Holer je dao gol za veliku radost igrača Freiburga koji su izbacili najmoćniji njemački tim iz Kupa.

Sve je za Bavarce krenulo na najbolju mogući način budući da je Dayot Upamecano doveo domaće u vodstvo na asistenciju Kimmicha.

Gol pogledajte OVDJE.

No Freiburg se nije predao. Nicolas Hofler u 27. minuti poravnava rezultat.

Gol pogledajte OVDJE.

Potpuni preokret režirao je Holer u finišu meča kada je pogodio iz penala za prolazak svog tima u narednu rundu. Gol pogledajte OVDJE.

Tako je ekipa Thomasa Tuchela ostala bez prilike da ponovno podigne trofej Kupa što je sasvim sigurno veliki udarac za njemački klub.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()