Posljednji napad Hezbolaha na Izrael bio je žestok: Iz Libana je poletjelo najmanje 100 raketa

Dodatno se komplikuje situacija

03.07.2024. 21:23
  • Podijeli:
južni liban, napad hezbolaha na izrael, hezbolah - 26 feb 2024 - profimedia-65f0113f43d83.webp Foto: Profimedia

Nakon što je Hezbolah pokrenuo novi napad na sjeverne dijelove Izraela, oglasila se i vojska ove zemlje te su govorili o intenzitetu posljednjeg napada.

Prema saopćenju Izraelskih odbrambenih snaga (IDF), Hezbolah je izveo napad na području grada Kiryat Shmona, ali i drugim sjevernim i pograničnim dijelovima.

Također, dio napada odnosio se i na sjeverni dio Golanske visoravni.

Kako se navodi u saopćenju IDF-a, Hezbolah je u ovom napadu koristio najmanje 100 raketa od kojih je većina pogodila otvorena područja. Za sada nisu poznate informacije o tome da li je u napadu bilo povrijeđenih.

Libanska grupa je ovaj napad pokrenula nekoliko sati nakon što je potvrđeno da je u izraelskom napadu bespilotnim letjelicama ubijen komandant Hezbolaha Muhammad Nasser.

On je komandovao regionalnim ogrankom Hezbolaha, tačnije jedinicom "Aziz" koja se nalazi u južnom dijelu Libana

Prema saopćenju Hezbolaha, napad je većinom bio usmjeren na vojna područja u Izraelu, a navedeno je kako je jedan od ciljeva bila i komanda brigade izraelske vojske u gradu Kiryat Shmona.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()