Slovaci imali četvrtfinale do 95. minute, Englezi preokrenuli za obračun sa Švicarskom

Slovaci su bili u prednosti od 25. minute kada je Pickforda matirao Schranz

30.06.2024. 20:41
  • Podijeli:
engleska AP PhotoAriel Schalit-6681a13cee863.webp Foto: AP PhotoAriel Schalit

Fudbaleri Slovačke bili su na korak do prvorazredne senzacije u osmini finala Evropskog prvenstva. Slovaci su držali Englesku na konopcima do 95. minute i imali vodstvo od 1:0, što je značilo i četvrtfinale u rukama, no sve se brzo okrenulo. Engleska je na kraju poslije produžetaka slavila rezultatom 2:1. 

Slovaci su bili u prednosti od 25. minute kada je Pickforda matirao Schranz.

Engleska je odigrala katastrofalno prvo poluvrijeme, a nešto bolje tim Garetha Soutghatea djelovao je u drugom dijelu igre.

U 50. minuti zatresla se mreža Slovaka, no slavlje Engleza prekinuo je VAR nakon što je utvrđeno da je strijelac pogotka Foden bio u nedozvoljenoj poziciji.
Rice je u 80. minuti pogodio stativu, a tri minute ranije Kane je glavom iz izgledne pozicije poslao loptu pored gola.

I kada je djelovalo da takmičenje za aktuelnog prvaka Evrope i jednog od favorita EURO-a 2024 završava danas, Engleska je poravnala. U petoj minuti nadoknade Engleska je izjednačila iz akcije koja je počela iz auta. Nakon ubacivanja sa strane Guehi je prebacio glavom za Bellinghama, a ovaj spektakularnim makazicama pogodio za poravnanje i odveo meč u produžetke.

Već u prvoj minuti prvog produžetka Engleska je preokrenula, a svoj drugi gol na turniru vrijedan četvrtfinala postigao je Kane.

Engleska će u četvrtfinalu 6. jula u Dusseldorfu igrati protiv Švicarske (18 sati).

Meč osmine finala večeras igraju još Španija i Gruzija. Bolji iz ovog duela u četvrtfinalu se sastaje s Njemačkom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()