Sin bivše selektora BiH Blaža Sliškovića, novi je trener najvećeg kluba Rusije

Novi trener Spartaka iz Moskve je Vladimir Slišković

16.04.2024. 09:11
  • Podijeli:
blaz sliskovic anadolija 1-6525565175db1.webp Foto: Anadolija

Novi trener Spartaka iz Moskve je Vladimir Slišković.

Ruski tim smijenio je Guillerma Abascala, a na njegovo mjesto je postavio bosanskohercegovačkog stručnjaka Sliškovića do kraja sezone. Inače, Špancu je Sliškoivč bio asistent od juna 2022. godine.

Četrdesetjednogodišnjak ima priliku dokazati se u ekipi koja je 22 puta bila prvak Rusije, te je ubjedljivo najtrofejniji klub ove zemlje.

Mostarac preuzima Spartak u trenutku kada su na sedmoj poziciji sa 35 bodova. Prvoplasirani Zenit ima 47.

Upravo će debi na klupi Moskovljana, Slišković imati protiv Zenita u revanš meču polufinala Kupa Rusije 17. aprila. U prvom susretu Spartak je poražen sa 2:1 kod kuće.

Do sada je kao glavni trener Sliškoivć predvodio kineskog drugoligaša Hunan Billows, a u karijeri je radio kao asistent i trener mlađih timova u Zrinjskom,  Al-Ansaru, Qingdao Jonoonu, te kadetskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()