Silva prelomio: Otišao kod Guardiole i zatražio transfer

Portugalac želi u Barcelonu

07.08.2023. 11:40
  • Podijeli:
bernardo silva reuters-64d0a26f52bcd.webp Foto: Reuters

Bernardo Silva je prelomio i odlučio otići iz Manchester Cityja. Portugalski fudbaler razgovarao je s trenerom Pepom Guardiolom i rekao mu da se više ne vidi u tom klubu, javlja Mundo Deportivo.

"Prošlog ljeta je u završnici prelaznog roka ostao bez transfera u Barcelonu, a sada je svjestan da mu je ovo možda i posljednja prilika da ode u Barcu i ispuni dječački san", piše katalonski medij i dodaje:

"Portugalac smatra da je osvajanjem Lige prvaka prošle sezone završio svoj ciklus u Manchesteru i da je vrijeme za odlazak u omiljeni klub i grad koji fascinira i njega i njegovu suprugu. Guardiola mu je prošle sezone obećao da će ga pustiti ako Barcelona pošalje razumnu ponudu."

Silva je jedan od najstandardnijih i najomiljenijih igrača Pepa Guardiole, a u klubu je od ljeta 2017., kada je za 50 miliona eura stigao iz Monaca.

Odigrao je 307 utakmica za Manchester City. Zabio je 55 puta i asistirao za 59 golova svojim saigračima. S klubom s Etihada pet je puta bio prvak Premier lige i s njim je osvojio sve što se moglo.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()