Šetnja kroz park: Borac lako do novih bodova

Crveno-plavi su pružili jednu od boljih partija u posljednje vrijeme, zasluženo došli do cijelog plijena i ostali u trci za Evropom

11.03.2023. 20:26
  • Podijeli:
Borac fudbal_FK Borac-640cb7efe771d.webp Foto: FK Borac

Fudbaleri Borca upisali su laganu, rutinsku pobjedu nad Tuzla sitijem (3:0) u 22. kolu Premijer lige BiH.

Crveno-plavi su pružili jednu od boljih partija u posljednje vrijeme, zasluženo došli do cijelog plijena i ostali u trci za Evropom.

Iako su Banjalučani u posljednje vrijeme igrali po principu toplo-hladno, ove večeri su se za sve pitali.

Četa Vinka Marinovića od prvog minuta je djelovala kao ekipa koja zna šta hoće i da zna način kako da do tog cilja i dođe.

Nekoliko poluprilika u uvodnoj fazi utakmice nagovijestili su epilog. Skandiranje Lešinara "Uprava napolje" dodatno je naelektrisalo atmosferu, ali i pogurali tim naprijed.

Igrao se 22. minut kada je Nikola Ninković nakon kvalitetne akcije po lijevom boku preciznim udarcem "otvorio račun".

Nastavio je domaćin potom sa sigurnom igrom. Tuzlaci su se u prvih 45 minuta predstavili u baš blijedom svjetlu što je Borac iskoristio u 35. minutu.

Bio je to slobodan udarac skoro na centru. Lopta je dugo letjela do srca šesnaesterca gdje ju je Momčilo Mrkaić samo krznuo i namjestio Aleksandru Vojinoviću kojem sa peterca nije bilo teško da pogodi za 2:0.

U nastavku susreta viđena je sadržajnija predstava, iako smo vidjeli samo jedan pogodak.

Borac se pomalo zadovoljio vođstvom, dozvolio protivniku nešto više prostora, čak i neke izgledne prilike, međutim, sačuvao je mrežu netaknutom.

S druge strane, dopadljivu predstavu krunisao je u 73. minutu, kada je Ninković iz kornera ubacio na prvu, a Mrkaić snalažljivo poslao loptu u metu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()