Senzacija: Brighton ugasio sve šampionske nade Arsenala

Konačan udarac Topnicima

14.05.2023. 19:31
  • Podijeli:
arsenal reuters-646118538a6db.webp Foto: Reuters

Brighton je zakucao i posljednji ekser i nadama Arsenala da mogu postati prvaci Engleske. Naime, danas su fudbaleri Brightona na Emiratima deklasirali domaći Arsenal rezultatom 3:0  i tako dva kola prije kraja, čini se, riješili pitanje prvaka na Otoku.

Nakon prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, iako su obje ekipe imale nekoliko dobrih šansi, a sve vrijedno pomena desilo se u nastavku meča.

Prvo je u 51. minuti Encios glavom pogodio za 1:0 i vodstvo gostiju, iako se činilo da je prije toga napravio prekršaj, no reakcije sudija nije bilo, da bi pitanje pobjednika riješio Undav golom u 86. minuti nakon velike greške u odbrani Arsenala.

Konačnih 3:0 postavio je Estupinan golom u šestoj minuti sudijske nadoknade za najteži poraz Arsenala u ovoj sezoni.

Nakon ove utakmice, Manchester City je prvi na tabeli u Engleskoj sa 85 osvojenih bodova, četiri više od Arsenala koji ima i utakmicu više i kako su do kraja ostala dva kola, Građanima je potrebna jedna pobjeda kako bi osigurali naslov prvaka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()