Senad Lulić bi se mogao vratiti na mjesto najvećeg uspjeha u nogometnoj karijeri

Bivši reprezentativac

07.03.2024. 17:30
  • Podijeli:
senad lulic screenshot-651bfa94b9781.webp Foto: Screenshot

Nekadašnji bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Senad Lulić mogao bi se vratiti na mjesto najvećeg uspjeha u klupskoj karijeri.

Kako pišu mediji u Italiji koji su naklonjeni rimskom sastavu, Lulić je uživo gledao utakmicu protiv Bayerna u Ligi prvaka nakon čega se pridružio bivšim saigračima u hotelu.

Prema pisanju Il Messaggera, sportski direktor kluba Angelo Mariano Fabiani ga je dočekao u hotelu te mu istakao da želi da ga vidi kao trenera juniora Lazija.

Lulić, koji je najveći trag u klupskoj karijeri ostavio upravo u Rimu s kojim je osvojio i Kup Italije, nije dao konačnu saglasnost za eventualni povratak te će o tome uskoro razgovarati sa predsjednikom kluba Claudiom Lotitom.

Inače, Lulić je 2022. godine pohađao kurs i dobio UEFA-inu A trenersku licencu, a Lotito u klub želi vratiti i Stefana Radua te Marca Parola na određene funkcije.

Karijeru je počeo u Churu, a još je igrao za Bellinzonu, Grasshoppers te Young Boys i Lazio gdje je stigao u ljeto 2011. godine.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je odigrao 57 utakmica i postigao četiri gola, a sa Zmajevima je učestvovao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()