Scene iz Atine će se dugo pamtiti: Spektakl u režiji navijača Olympiakosa

Za jedan od najtrofejnijih grčkih tmova to je bio prvi evropski trofej do kojeg su došli i pomalo iznenađujuće

30.05.2024. 09:05
  • Podijeli:
Atina_navijaci_slavlje_foto_X-66581e3fa48bd.webp Foto: X/@eurofootcom

Fudbaleri Olympiakosa došli su do velikog rezultata. Tim iz Prieja osvojio je Konferencijsku ligu savladavši u finalu Fiorentinu sa 1:0 nakon produžetaka u finalu odigranom u Atini na OPAP Areni stadionu AEK-a.

Za jedan od najtrofejnijih grčkih tmova to je bio prvi evropski trofej do kojeg su došli i pomalo iznenađujuće.

Nakon eliminacije u grupi Evropa lige Olympiakos je sjajno odigrao nokaut fazu Konferencijske lige i zasluženo stigao do velikog rezultata.

Prvi historijski trofej izazvao je ogromno oduševljenje i slavlje među navijačima ovog grčkog kluba, a sinoć je na ulicama Atine bilo nevjerovatno. Nebo iznad grada je gorilo, a navijači grčkog velikana napravili su atmosferu za pamćenje.

Ulice glavnog grada izgledale su nestvarno, bakljada, pjesme, vatromet, sve je bilo na nivou i u narednim danima će ne samo Atina , nego i Grčka slaviti ovaj veliki rezultat za grčki klupski fudbal.

Olympiakos je tako postao treći klub koji je osvojio Konferencijsku ligu u tri godine postojanja ovog takmičenja. Prije Olympiakosa do trofeja u trećem UEFA-inom takmičenju došli su Roma i West Ham.

Fiorentina je drugu godinu u nizu izgubila finale Konferencijske lige što svakako boli navijače tima iz Firence, a interesnatno, Fiorentina je kroz Seriu A i naredne godine izborila plasman u Konferencijsku ligu.

Olympiakos je u finale Konferencijske lige došao nakon dugog evropskog puta i kroz Evropa ligu.

U kvalifikacijama za Evropa ligu eliminisali su Genk i Čukarički, zatim su u grupi A Evropa lige zauzeli treće mjesto iza West Hama i Freiburga, a ispred TSC-a iz Bačke Topole.

Treće mjesto u grupnoj fazi Evropa lige odvelo ih je u nokaut fazu Konferencijske lige gdje su počeli od šesnaestine finala, a redom su izbacivali Ferencvaros, Maccabi tel Aviv, Fenerbahce, Aston Villu i na kraju su u pomeutom finalu bili bolji od Fiorentine.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()