Sarajevo predstavilo tri pojačanja

Radi se o golmani Emilu Rockovu, defanzivcu Filipu Joviću i veznjaku Aleksandru Đorđeviću

19.06.2024. 22:20
  • Podijeli:
Sarajevo_pojacanja_foto_FKSarajevo-66730c0b5d92d.webp Foto: FK Sarajevo

Fudbalski klub Sarajevo predstavio je tri nova igrača. Radi se o golmani Emilu Rockovu, defanzivcu Filipu Joviću i veznjaku Aleksandru Đorđeviću.

Emil Rockov (29) novi je golman FK Sarajevo, a stiže iz mađarskog Fehervara, donoseći sa sobom bogato iskustvo. Emil je svoj fudbalski put započeo u Vojvodini, gdje je proveo godine kao prvi golman ekipe. Bio je i kapiten tima, a sa Vojvodinom je osvojio i domaći kup. Dva puta je prema izboru navijača biran za igrača godine, a upisao je i jedan nastup za A selekciju Srbije.

Filip Jović (24) može podjednako dobro igrati na poziciji lijevog centralnog stopera i lijevog beka.

"Radi se o fizički izuzetno spremnom i brzom igraču sa izraženim pregledom igre. Tokom utakmica ga odlikuju hrabrost, ali i disciplina i smirenost u igri koje koristi za pronalaženje najboljih rješenja. Filip u naš klub dolazi iz FK Radnik Surdulica za koji je protekle sezone odigrao 32 utakmice - predstavili su na Koševu novog člana svoje ekipe.

Aleksandar Ðorđević, izuzetno kvalitetan i svestran igrač koji može igrati na pozicijama defanzivnog, centralnog ili ofanzivnog veznog, nosit će dres FK Sarajevo u sezoni 2024/25. U naš klub dolazi iz pančevačkog Železničara, gdje je u protekloj sezoni skupio 29 nastupa u Super ligi Srbije upisavši sedam golova i tri asistencije. Odlikuje ga precizan i snažan šut izvan šesnaesterca s obje noge. Prepoznat je i kao specijalista za prekide koji postiže direktne pogotke iz slobodnih udaraca i upućuje opasne centaršuteve iz kornera", saopćili su iz Sarajeva.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()