Šampionsko đule: Tobdžije servirale osvetu za "plus pet"

Arsenal je dugo bio na premijerligaškom tronu, onda ga je, činilo se, izgubio, ali je potom vezao tri pobjede i vratio se na pijedestal

01.03.2023. 22:49
  • Podijeli:
Arsenal_Kirsty Wigglesworth AP Tanjug-63ffc6a1456fe.webp Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / Tanjug

Lideri Premijer lige, fudbaleri Arsenala savladali su na "Emirejtsu" skromni Everton sa laganih 4:0 u odgođenom susretu sedmog kola.

Tobdžije su dugo bili na tronu, onda su ga, činilo se, izgubili, ali su potom vezali tri pobjede i vratili se na pijedestal.

I nisu mnogo čekale da se revanširaju Karamelama, koji su ih pobijedile na "Gudisonu" na trenerskom debiju Šona Dajša. Sada su ipak potvrdili da su bolji tim i otišli na ugodnih pet bodova razlike u odnosu na aktuelnog šampiona Mančester siti i 11 u odnosu na Junajted .koji ima i meč manje

Nije Arsenal bio naročito opasan tokom većeg dijela prvog poluvremena. Ali je zato za posljednjih pet minuta tog dijela sve nadoknadio. U 40. minutu sjajno je Oleksandr Zinčenko uposlio Bukaja Saku, koji je jakim i preciznim udarcem desnom nogom pogodio bliži ugao gola Džordana Pikforda.

Samo pet minuta kasnije, nevjerovatan pad koncentracije Idrisa Geja, koji je nonšalantno gledao loptu. Sa leđa mu je prišao Saka, izbio ju je napred do Gabrijela Martinelija, koji je postigao novi gol, treći u isto toliko utakmica.

Jasno je tada bilo da će bodovi ostati u Londonu, a u drugom dijelu domaćin se odlučio da stane na loptu. Ipak, i u toj situaciji pravio je šanse, a u 71. minutu kreirao je sjajnu akciju.

Leandro Trosar je na tacni poslužio Martina Edegora, koji je postigao deveti gol ove sezone u Premijer ligi za 3:0. Konačnih 4:0 u 80. minutu postavio je drugim golom Gabrijel Martineli, koga je na tacni uposlio Edvard Enketija.

U drugom susretu večerašnjeg programa Liverpul je rutinski savladao Vulverhempton sa 2:0.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()