Salihamidžić uložio veliki novac: Bracine nekretnine i udio u apoteci

Ima njuha za dobar biznis

18.12.2023. 13:28
  • Podijeli:
hasan salihamidzic reuters-6474c3c1ab209.webp Foto: Reuters

Proslavljeni bh. fudbaler i donedavni sportski direktor Bajern Minhena Hasan Salihamidžić ostvario je vrhunsku karijeru. Pobjegao je od rata, i to iz Jablanice, a skrasio se u Njemačkoj, gdje je igrao za HSV, Bajern Minhen i Volfsburg, a nastupao je i u slavnom italijanskom Juventusu.

Od 2017. do ove godine bio je sportski direktor moćnog Bajerna. Ipak, nije popularni Braco polagao sve karte na Bajern, pa je i prije dolaska iz bavarskog giganta odlučio investirati u nekretnine.

Njemački „Der Spiegel“ otkrio je 2017. da Salihamidžić posjeduje veliki broj nekretnina u Frankfurtu na Majni - pansione, poslovne prostore i tri hotela, a neke je navodno iznajmljivao i Evropskoj centralnoj banci, javlja Avaz.

Osim toga, prošle godine je investirao pet miliona KM u „Apotekamo“, vodeću online apoteku s fokusom na jugoistočnu Evropu. Salihamidžić je tako postao treći dioničar firme koja je u vlasništvu još jednog Bosanca Arlija Mujkića.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()