Rutinski: Sarajevo sa novim trenerom upisalo prvenac

Na klupi Bordo tima debitovao je novi trener Simon Rožman, a novi stil igre donio je i ovosezonski prvenac

11.08.2023. 23:03
  • Podijeli:
Sarajevo - Posušje_FKS-64d69f83d2eac.webp Foto: FK Sarajevo

Fudbaleri Sarajeva na "Koševu" su savladali Posušje rezultatom 3:0 u prvoj utakmici trećeg kola Premijer lige BiH .

Na klupi Bordo tima debitovao je novi trener Simon Rožman, a novi stil igre donio je i ovosezonski prvenac.

Domaćin je zaprijetio već u petoj minuti, Almedin Ziljkić je na lijevoj stranici uposlio Marija Vrančića koji je odlično šutirao, ali lopta je pogodila stativu.

Renan Olivera je zatim u desetoj minuti ukrao loptu odbrani Posušja, ali je na kraju veoma loše šutirao.

Gosti su prvu priliku imali u 41. minuti kada je Gabrijel Boban prošao po desnoj strani, šutirao i pogodio vanjski dio mreže.

U drugoj minuti sudijske nadoknade Sarajevo je imalo slobodan udarac sa desne strane, Ziljkić je ubacio loptu u šesnaesterac, a nakon konfuzije golman Franko Kolić je izbio loptu koja je pogodila Oliveiru i otišla u mrežu.

Igrao se 67. minut kada je Ante Bekavac u šesnaestercu oborio Amara Beganovića i sudija Mirza Kazlagić je pokazao na "kreč". Odgovornost je preuzeo kapiten Ziljkić i pogodio za 2:0.

Nije prošlo mnogo vremena prije nego li je Muhamed Buljubašić sjajnim pasom uposlio Ziljkića koji je sam izašao pred Kolića i matirao ga za konačnih 3:0.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()